Naravna kopališča v Celju in okolici za poletno ohladitev

22. 06. 2017 10:10

Poletje se je uradno začelo in nas začelo razvajati s toplimi dnevi. V navalu vročine pa se marsikdo rad zateče k naravnim kopališčem, kjer se lahko okopajo, osvežijo in uživajo v lepotah narave. Ob tej priložnosti smo za vas poiskali naravna kopališča v Celju z okolico, kjer se lahko osvežite v vročih dneh.

Naravno kopališče na Savinji

Pri kraju Letuš lahko najdete naravno kopališče na Savinji, kjer se lahko poleti ohladite. Na tem delu je reka Savinja precej čista in tudi dovolj topla za kopanje. Tam lahko nemoteno plavate, skačete s skal ob reki ali pa samo počivate v senci. Obala je urejena in delno peščena, kar je pravi naravni raj za otroke. Tudi rečni bregovi ponujajo številne aktivnosti, saj se lahko odpravite na sprehod, rekreacijo ali pa se zavlečete v senco s kakšno knjigo. Večina kopališča se nahaja v senci, zaradi česar ne preseneča, da gre za raj na Zemlji v vročih dneh. 

Kamp Menina z jezerom
Kamp Menina z jezerom
Kamp Menina z jezerom

V Rečici ob Savinji se ne levem bregu reke Savinje nahaja kamp Menina. Kamp ponuja številne aktivnosti, saj premore igrišče za mini golf, plezalno steno in mini adrenalinski park. V kolikor si zaželite osvežitve, se lahko ohladite v Savinji, prav tako pa je v samem kampu Menina jezero. 

Nedaleč stran so tudi vodni parki in toplice s tobogani, kot so Terme Topolšica ali Thermana v Laškem. Na jezeru ali reki se lahko odpravite na številne pustolovščine, saj se lahko preizkusite v raftingu, kajakaštvu, soteskanju, ribolovu itd. Prav tako gre za priljubljeno destinacijo za kopalce, ki se želijo osvežiti v poletnih dneh. 

Braslovško jezero

Kakšen kilometer severozahodno o Braslovč se nahaja Braslovško jezero, ki je pravi turistični biser. Poleg številnih dogodkov, ki se odvijajo ob jezeru, je okoli nega urejena tudi sprehajalna pot. Braslovško jezero je priljubljena destinacija med ljubitelji ribolova, poleg tega pa vam bo okolica jezera nudila tudi kar nekaj kotičkov za sončenje in počitek. Braslovško jezero ima sicer tudi obalo, vendar je potrebno opozoriti, da na omenjeni lokaciji ni urejenega in varovanega kopališča. Kljub temu kopalci radi zahajajo tja in si s tem lajšajo vroče dni. 

Velenjsko jezero
Velenjsko jezero
Velenjsko jezero

Šaleška jezera so najopaznejši pojav v Šaleški dolini. Nastala so kot posledica podzemnega izkopavanja lignita v velenjskem premogovniku. S skupno površino več kot 200 ha in prostornino preko 35 milijonov m³ so ena izmed večjih jezer v Sloveniji. Gre za Škalsko, Velenjsko in Družmirsko jezero. Velenjsko je največje in tudi najbolj priljubljeno med kopalci. Tudi raziskave kažejo, da je neoporečno in primerno za kopanje.

Na jezeru se lahko preizkusite tudi v jadranju, veslanju in potapljanju. Okolica jezera je izjemno lepo urejena in obiskovalce razvaja z urejenimi sprehajalnimi potmi, plažo ob jezeru in lepotami narave. Tam se lahko preizkusite v igranju tenisa in mini golfa, poleg jezera pa je tudi turistično-rekreacijski center Jezero, ki velja za enega najlepših v Sloveniji. 

Šmartinsko jezero
Šmartinsko jezero
Šmartinsko jezero

V neposredni bližini Celja se nahaja Šmartinsko jezero, ki obsega kar 113 hektarjev. Jezero postaja tudi vedno bolj obiskana turistična oz.-izletniška točka, posebno atraktivno pa je v poletnih mesecih. Tja se radi zatečejo številni kopalci ali pa samo tisti, željni sončenja.

Poleg tega je Šmartinsko jezero prava poslastica za rekreativce, saj lahko tam supate ali lovite ribe. Prav tako si lahko izposodite pedoline, čolne ali kajake, najem katerih znaša 5 € na uro. Največji avanturisti se lahko ob Šmartinskem jezeru, natančneje v Runtolah, z zorbom spustijo po hribu navzdol. Nedaleč stran, natančneje pod Pušn’n’šankom pri Tini pa se nahaja tudi začasno igrišče za golf. 

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
148 queries in 0,902 seconds.