V Celju se je odvil osrednji dogodek Tedna vseživljenjskega učenja (foto)

17. 05. 2017 20:38

Včeraj je pod okriljem Ljudske univerze Celje (LUC) v središču Celja potekala tradicionalna vsakoletna kampanja Andragoškega centra Slovenije, Teden vseživljenjskega učenja. Z osrednjo prireditvijo so obiskovalce in mimoidoče opozarjali na pomembnost in vseprisotnost izobraževanja in učenja, ne glede na starost.

Na ploščadi pred Mestnim kinom Metropol so se ob tej priložnosti predstavila društva in organizacije ter celjske osnovne šole, ki sodelujejo z LUC, dogodek je spremljal bogat kulturno-glasbeni program. Na stojnicah so se predstavili: Društvo zeliščarjev Ginko Celje, IR doživetja, Forma Svetlana Lazović, Rdeči križ Slovenije – Celje, Študentski d.o.o., Kinološko društvo reševalnih psov, Racio d.o.o., OŠ Lava, OŠ Frana Kranjca, OŠ Hudinja, II. OŠ Celje, Ekonomska šola Celje, Zdravstvena šola Celje in Ljudska univerza Celje.

Poleg direktorice Ljudske univerze Celje Dubravke Milovanovič sta zbrane nagovorila podžupanja Mestne občine Celje Darja Turk in direktor andragoškega centra Slovenije mag. Andrej Sotošek. 

Dubravka Milovanovič, direktorica LU Celje, je izpostavila poslanstvo LU Celje pri projektu TVU.
Dubravka Milovanovič, direktorica LU Celje, je izpostavila poslanstvo LU Celje pri projektu TVU.

Milovanovičeva je v nagovoru izpostavila, da je Ljudska univerza Celje letos prevzela vlogo območnega koordinatorja, ki je povezal različne akterje. Skupaj z njimi so zasnovali več kot 30 različnih brezplačnih delavnic, ki se bodo zvrstile še do konca junija. “Naša šola deluje po načelih vseživljenjskega učenja, zato ponujamo različne programe vseživljenjskega učenja z namenom, da se v njih vključi čim večje število ljudi, še posebej odraslih in seveda, ko zaključijo programe, da se še vedno vračajo po nova znanja”, je med drugim povedala direktorica LUC.

V imenu andragoškega centra Slovenije je zbrane nagovoril mag. Andrej Sotošek, ki je uvodoma izpostavil, da je teden vseživljenjskega učenja, ki so ga zasnovali kot nacionalni projekt za promocijo učenja, v minulih dveh desetletjih prerasel v nacionalno gibanje. “Dokazujemo, da lahko pri projektu združimo vse ključne partnerje na nacionalnem nivoju in na nacionalni ravni, pripravimo skupne projekte, skupno mrežo vseh prireditev, dogodkov s ključnimi partnerji in jim ponudimo 9000 različnih prireditev, ki jih pripravi par 100 različnih prireditev, kamor bi se vključilo preko 100.000 Slovencev”. Zahvalil se je vsem, ki so na kakršenkoli način pripomogli k izpeljavi dogodka.

Podžupanja Darja Turk je zbrane nagovorila v imenu Mestne občine Celje ter izpostavila pomembnost poslanstva Ljudske univerze Celje: ” Naša naloga, naloga Mestne občine Celje pa je, da ji dajemo vso možno podporo, ki jo potrebuje pri izvajanju izobraževanj, svetovanj, vsem skupinam, ki to potrebujejo!”

lu_celje_tvu_2

Po nagovorih so se predstavile plesno-glasbene skupine, nastopila je folklorna skupina iz Srbije, judoisti, trebušne plesalke, celjski rokometaši ter plesalca tanga.

Več o dogajanju preverite v naši galeriji fotografij.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”544″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”filename” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]sola-voznje-polsi-klik

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
169 queries in 1,939 seconds.