Marko Zidanšek napovedal kandidaturo za župana Celja

28. 08. 2018 10:11

Marko Zidanšek je danes na Šmartinskem jezeru napovedal kandidaturo za župana Mestne občine Celje, s čimer se je postavil ob bok aktualnemu županu Bojanu Šrotu in še enemu kandidatu, Sandiju Sendelbachu.

Mag. Zidanšek se na lokalne volitve odpravlja s podporo Slovenske ljudske stranke. Po porazu na državnozborskih volitvah je sicer odstopil kot predsednik stranke, ki pa mu tudi pri njegovem novem cilju nudi podporo.

Slednjo so mu izkazali tudi na napovedi kandidature za župana na Šmartinskem jezeru, kjer je Zidanšek predstavil svojo vizijo za knežje mesto. Sam je namreč že dolgo aktivno vpet v dogajanje na lokalnem okolju. Spomnimo, da je že od leta 1998 del mestnega sveta Mestne občine Celje, kjer je tri mandate opravljal funkcijo podžupana, v četrtem mandatu pa je postal pooblaščenec mandata.

Zadnja štiri leta je opravljal funkcijo predsednika Slovenske ljudske stranke, od leta 2005 pa zaseda direktorski stolček Simbia. Zidanška poznamo tudi kot predsednika Nadzornega sveta Nepremičnin Celje, d.o.o., člana Nadzornega sveta ZPO, d.o.o. in namestnika predsednika Upravnega odbora VŠPI – Visoke šole za proizvodno inženirstvo.

V Celju smo sicer lahko že kar nekaj mandatov spremljali situacijo, ko aktualni župan Bojan Šrot ni imel resne opozicije. Sedaj pa sta se mu ob bok postavila dva kandidata, Sandi Sendelbah in Marko Zidanšek. A do lokalnih volitev je še nekaj časa in dogajanje bo zagotovo pestro.

*na sliki ob županskem kandidatu Zidanšku aktualna podžupanja mag. Darja Turk in podjetnik Peter Pišek

 

 

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
162 queries in 0,987 seconds.