Celje tretje med večjimi mesti, MCC Hostel Celje najboljše mladinsko prenočišče po mnenju ljudstva

14. 10. 2021 15:25
Priznanja je v imenu Mestne občine Celje prevzel podžupan Vladimir Ljubek. (foto: MOC)

Z včerajšnjo slavnostno prireditvijo Dnevi slovenskega turizma v Postojni se je zaključil letošnji 30. natečaj Moja dežela – lepa in gostoljubna 2021, ki ga izvaja Turistična zveza Slovenije (TZS).

Akcija poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika republike Slovenije Boruta Pahorja.

Celje se je tudi letos uvrstilo med najboljše v državi. Knežje mesto je tako kot lani prejelo dve priznanji: za tretje mesto v kategoriji večja mesta, MCC Hostel Celjskega mladinskega centra pa je zmagal v spletnem glasovanju (»Glas ljudstva«) v kategoriji mladinska prenočišča.

Celje leta 2018 zmagalo v kategoriji večja mesta, lani tudi v spletnem glasovanju (»Glas ljudstva«) ter v tej kategoriji osvojilo drugo mesto po oceni strokovne žirije. Knežje mesto je lani osvojilo še eno lovoriko, in sicer je MCC Hostel osvojil prvo mesto po izboru ljudstva v kategoriji mladinska prenočišča.

Dobri dosežki Celja so tudi rezultat izboljšav turistične ponudbe v zadnjih letih in kakovostne turistične promocije. Pred epidemijo je Celje leto za letom beležilo rast števila domačih in tujih turistov, trend pa je naposled ustavila epidemija novega koronavirusa. Turisti se ob umirjanju epidemije znova vračajo. Poleg promocije k lepši podobi Celja veliko pripomore tudi tradicionalna akcija Turističnega in kulturnega društva Celje Zlata vrtnica in metla, s katero društvo ocenjuje urejenost stanovanjskih in poslovnih okolij in najlepšemu vsako leto podeli zlato vrtnico, hkrati pa tudi metlo kot opozorilo, da je stanje treba izboljšati.

MCC Hostel je po dveh letih zaporednega slavja v skupni razvrstitvi (glas ljudstva + strokovna komisija) za najboljše mladinsko prenočišče, letos ostal brez uvrstitve med prva tri mladinska prenočišča po končni odločitvi strokovne komisije. Ta so letos pripadla Hostlu Pekarna Maribor, Zavodu Ars Viva in The Fuzzy Logu Ljubljana. Je pa MCC Hostel Celje letos znova najbolj prepričal ljudstvo, ki mu je v spletnem glasovanju namenilo največ glasov, s čimer je prejel naziv najboljšega mladinskega prenočišča glede na »glas ljudstva«.

Celjski župan Šrot: dobre uvrstitve niso naključje

»Dobre uvrstitve našega mesta na tem uglednem tekmovanju seveda niso naključje, saj v zadnjih letih še bolj načrtno in premišljeno skrbimo za lep in urejen videz Celja. Izvedli smo celovito prenovo starega mestnega jedra, v njem že nekaj let z javnim razpisom izvajamo obnovo fasad, v okviru projekta energetske sanacije smo obnovili tudi eno najbolj prepoznavnih stavb v mestu, Celjski dom. Vsako leto ocvetličimo mostove, cestne vpadnice, ulice v središču mesta in v vrtove gostinskih lokalov  in te površine še širimo. Skrbimo za urejenost zelenic in drugih javnih površin, pohodne poti v mestnem gozdu in rekreacijske površine. Seveda predvsem tudi za to, da mesto redno čistimo in pobiramo odpadke, da prebivalce in obiskovalce Celja ob odhodu na delo vsak dan pričaka čisto in urejeno mesto. Vse to je tudi posledica dobrega dela naših javnih podjetij. Veseli nas, da je strokovna komisija prepoznala ta prizadevanja, pa tudi ljudje, ki živijo v mestu in prihajajo vanj od drugod, saj pohvale prejemamo tudi od njih,« je povedal župan Mestne občine Celje, Bojan Šrot.

Vsi letošnji skupni zmagovalci (glasovi ljudstva + strokovna komisija):

Večja mesta: 1.Koper, 2.Velenje, 3.Celje

Srednja mesta: 1.Nova Gorica, 2.Slovenj Gradec, 3.Postojna

Manjša mesta: 1.Radlje ob Dravi, 2.Cerklje, 3.Cerknica

Turistični kraji: 1.Radovljica, 2.Bled, 3.Izola

Zdraviliški kraji: 1.Rogaška Slatina, 2.Podčetrtek, 3.Zreče

Izletniški kraji: 1.Črna na Koroškem, 2.Jezersko, 3.Vitanje

Mestno jedro: 1.Murska Sobota, 2.Radovljica, 3.Slovenj Gradec

Vaško jedro: 1.Hrovača, 2.Stara Fužina, 3.Podbočje

Trško jedro: 1.Semič, 2.Rače, 3.Videm-Dobrepolje

Mladinska prenočišča: 1.Hostel Pekarna Maribor,2.Zavod Ars Viva, 3. The Fuzzy Log Ljubljana

Kampi: 1.Kamp Danica Bohinjska Bistrica, 2. Kamp Koren Kobarid, 3. Camping Bled

Glampingi: 1.Gozdna vasica Theodosius, 2.Glamping Mountain Fairy Tale, 3.Slovenia Eco Resort

Naj tematska pot: 1.Pot po Logarski dolini, 2. Lintverjeva pot v Mitskem parku v Rodiku, 3.Polhov doživljajski park,

Bencinski servisi Petrol: 1. BS Rateče, 2.BS Podčetrtek, 3.BS Žlebič in BS Moškanjci

Strokovna komisija je podelila tudi dve posebni priznanji; prvo je romalo v roke Zavrha pri Lenartu, prejel pa ga je tudi projekt Expano ter Soboško jezero.

Vsi letošnji zmagovalci po izboru ljudstva:

Poleg strokovne komisije so svoj izbor opravili tudi ljudje sami, s pomočjo spletnega glasovanja. Posebno priznanje »glas ljudstva« so prejeli:

Mestna, trška in vaška jedra: Šmarčna

Večja mesta:  Velenje

Srednja mesta: Zagorje ob Savi

Manjša mesta:  Senovo

Zdraviliški kraji: Podčetrtek

Turistični kraji: Izola

Izletniški kraji: Črna na Koroškem

Kampi: Camping Bled

Glampingi: Slovenia Eco Resort

Mladinska prenočišča: MCC Hostel

Oznake: , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
144 queries in 0,830 seconds.