Prihodnji teden začetek sanacije igrišča v vrtčevski enoti Mavrica. Novo zemljo bodo pripeljali z Gorenjske

18. 10. 2019 07:26

Predstavniki Ministrstva za okolje in prostor, ki je prevzelo projekt sanacije celjskih javnih vrtcev, in ljubljanskega podjetja Inkaing, d. o. o., ki je bilo izbrano za izvajalca del, so v sredo na sestanku v Narodnem domu staršem vrtčevskih otrok predstavili predvideno časovnico sanacije igrišč v enoti Mavrica Vrtca Anice Černejeve in enoti Ringa Raja Vrtca Zarja.

V petek 25. oktobra bo izvajalec začel s sanacijo Vrtca Anice Černejeve – enota Mavrica. Po jesenskih počitnicah sledi sanacija Vrtca Zarja – enota Ringa raja.

Onesnaženo zemljino bodo zamenjali z zemljino pripeljano z Gorenjske.

Podjetje Inkaing, ki je v Ljubljani že saniralo dva vrtca in ima zato na tem področju izkušnje, bo z demontažo igral in ostalimi pripravljalnimi deli na igrišču enote Mavrica začelo predvidoma v sredo, 23. oktobra.

V petek, 25. oktobra, bo v enoti Mavrica čas varstva otrok skrajšan do 14.30. Takoj, ko bodo starši otroke odpeljali domov, bo izvajalec del začel z izkopavanjem in odvažanjem onesnažene zemljine. Direktor Inkainga Matjaž Jerala je staršem zagotovil, da bodo izkopano zemljino takoj odpeljali iz Celja in jo predali podjetju Nerinvest, ki ima sedež v Andražu nad Polzelo, in je pooblaščeno za zbiranje in predelovanje gradbenih odpadkov.

Otroci, ki bodo potrebovali vrtčevsko varstvo, bodo v času jesenskih počitnic premeščeni na druge lokacije. V Mavrico se bodo lahko vrnili v ponedeljek, 4. novembra. Izvajalec del bo po zaključku počitnic ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov nadaljeval z deli, vendar bo onesnaženo zemljo izkopaval in odvažal samo takrat, ko otrok v vrtcu ne bo. Takšna praksa bo tudi kasneje pri sanaciji ostalih igrišč. Izkopavanje in odvoz onesnažene zemlje je namreč najbolj »občutljiv« del sanacije, v katerem bi otroci lahko bili najbolj izpostavljeni prašenju.

Gradbena dela bodo zagotovo nekoliko moteča za okoliške prebivalce, zato jih MO Celje prosi za razumevanje in strpnost.

Sledi sanacija Vrtca Zarja – enota Ringa raja

Kot je znano, bo izbrani izvajalec del saniral tudi vrtčevsko enoto Ringa raja. Kdaj bo začel z deli na tem igrišču, bo znano v sredo, 23. oktobra, ko bo izdelana natančna časovnica. Najverjetneje bodo v tej enoti stroji zabrneli takoj po jesenskih počitnicah, otroci pa bodo v času izkopov zemljine v drugih enotah.

Izvajalec del bo dosledno upošteval vse varnostne ukrepe, ki bodo preprečili morebitno prašenje.
Neonesnaženo zemljino bo pripeljal iz Nakla na Gorenjskem.

Sanacijo bodo strokovno nadzirali predstavniki Biotehniške fakultete iz Ljubljane in AZ Inženiringa, d. o. o., organizirani pa bodo tudi redni koordinacijski sestanki, na katere bosta poleg predstavnikov izvajalca del, ministrstva, Biotehniške fakultete, Nacionalnega urada za javno zdravje, AZ Inženiringa in občine vabljena tudi predstavnika staršev.

vir: MOC

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
156 queries in 0,917 seconds.