Mednarodna razstava mačk 2017 na Celjskem sejmu (foto, video)

15. 10. 2017 20:59
Razstava mačk je pritegnila veliko obiskovalcev.
Razstava mačk je pritegnila veliko obiskovalcev.

Minuli konec tedna je na Celjskem sejmu potekala jubilejna Mednarodna razstava mačk. Felinološko društvo Celje je letos že 30. zapored priredilo srečanje in razstavo za vse ljubitelje mačjih kosmatincev.

Pestro obarvan program se je začel že v soboto, ko je potekal izbor best of best mladičev, nevtrov in odraslih mačk. Posebno vlogo so imeli tudi obiskovalci, saj je potekalo še tekmovanje za 3 najlepše mačke po izboru obiskovalcev. Organizatoji so za soboto pripravili tudi posebno tekmovanje srebrnih mačk vseh pasem.

Tudi v nedeljo je potekal izbor best of best mladičev, nevtrov in odraslih mačk. Poleg tega so v nedeljo sodniki izbirali še najlepše leglo med mladiči v starosti od 4 do 7 mesecev. Sodniška mesta so zasedli Alexej Shchukin, Charles Spijker, Hanne Sofie Sneum, Marina Vinkel, Sabine Mösch.

Mačje lepotice so se med seboj pomerile v tekmovalnem delu.
Mačje lepotice so se med seboj pomerile v tekmovalnem delu.

Mednarodne mačje razstave so se udeležili razstavljavci iz Italije, Avstrije, Hrvaške, Slovenije in drugih evropskih držav. Za obiskovalce so predstavili mačke različnih pasem, med katerimi so se znašle tudi domače mačke.

Ob tej priložnosti so se predstavili tudi DPMŽ Celje, Društvo za pomoč prosto živečim mačkam Poživ Velenje in številni drugi ljubitelji živali.

Poskrbljeno je bilo tudi za otroke, ki so lahko občudovali in božali mačke, hkrati pa so lahko ustvarjali v Otroškem kotičku. Ljubitelji mačk so se lahko sprehodili tudi po pestri ponudbi artiklov za hišne ljubljenčke.

Nekaj utrinkov s sobotnega dogajanja smo v objektiv ujeli tudi mi. Vabljeni k ogledu video prispevka in fotogalerije.

Oglejte si še fotogalerijo:

neprilagojeni-polsi-klik

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
330 queries in 3,053 seconds.