Milko Škoberne zopet na zatožni klopi

23. 11. 2016 10:23
Milko Škoberne (foto: facebook)
Milko Škoberne (foto: facebook)

Celjski sodnik Milko Škoberne, ki je bil zaradi jemanja podkupnine obsojen na pet let zaporne kazni, je zopet sedel na zatožno klop. Mariborske vrhovne sodnike je namreč prepričal, da je pravnomočna sodba v drugi zadevi, ko je bil zaradi krivega pričanja obsojen na pol leta zapora, nezakonita.

Kot poroča 24 ur, je Tomaž Bramše, zagovornik suspendiranega sodnika Milka Škoberneta, po tem, ko je višje sodišče potrdilo polletno zaporno kazen, vložil zahtevo za varstvo zakonitosti.

Vrhovni sodniki naj bi po tem presodili, da je sodba nejasno in pomanjkljivo obrazložena. S tem naj bi bil kršen kazenski postopek, ki bo iz tega razloga stekel znova, piše 24 ur.

Škoberne je sicer bil obsojen na pet let zapora zaradi jemanja podkupnine v zameno za odpravo mednarodne tiralice za nekdanjega lastnika celjskega nočnega lokala Esada Čehajića. 

Leta 2007 je bil Milko Škoberne povabljen na sodišče kot priča v postopku zopet Milana Maričiča, ki so mu sodili zaradi krive ovadbe, vendar naj bi Škoberne tedaj lažno pričal. 

Sam je sicer leta 2000 obsodil Jova Stjepanovića na 13 let zapora, slednji pa je po prestani kazni zahteval obnovo postopka in Škoberneta obdolžil, da je v zameno za poceni nakup audija zadrževal spis preprodajalcev avtomobilov.

Tožilstvo je kasneje zaradi krivega pričanja sprožilo postopek zopet suspendiranega celjskega sodnika, dodaja 24 ur

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
163 queries in 2,214 seconds.