Na 4. Dnevu gasilca GZ Celje podelili priznanja in odlikovanja


Minulo soboto je v Veliki dvorani Narodnega doma v Celju potekal 4. Dan gasilca. Zbrane člane in članice Gasilske zveze Celje je med drugimi nagovoril tudi pooblaščenec župana mag. Marko Zidanšek.

»Gasilstvo ima v Celju bogato 142-letno tradicijo, ki govori o ljudeh, ki so štiriindvajset ur dnevno pripravljeni ukrepati v primeru naravnih in drugih nesreč, o ljudeh, ki pomagajo nemudoma, brez pomisleka in nesebično, o ljudeh, ki so solidarna in socialna opora, ko nas v oklepu drži nesreča in o ljudeh na katere se zanesemo in ob katerih se počutimo varne. Vsako leto smo vedno znova ponosni na vašo požrtvovalnost, gasilsko tradicijo in uspešnost. Za naša življenja, imetje in varnost, tvegate svojo varnost, se postavljate v nepredvidljive, nezanesljive in zahtevne situacije. Vse to pripoveduje o humanosti, tovarištvu in skrbi za sočloveka. Na Mestni občini Celje se zavedamo, da ste najmočnejša sila za ukrepanje v primeru naravnih in drugih nesreč, pri čemer vaša izjemna tradicija dokazuje, da ste prav tako izredno pomembna družbeno in kulturno povezovalna sila, ki ne samo združuje, ampak s svojim zgledom in izjemnostjo nagovarja občane,« je na prireditvi med drugim povedal pooblaščenec župana mag. Marko Zidanšek.

Poleg pooblaščenca župana Mestne občine Celje sta publiko nagovorila predsednik Gasilske zveze Celje Vinko Sentočnik in predsednik Gasilske zveze Slovenije Jošt Jakša.

Na slovesnosti, ki jo je gostila Mestna občina Celje, sta predsednik Gasilske zveze Celje in predsednik Gasilske zveze Slovenije podelila priznanja in odlikovanja. Bronaste plakete so prejele mladinke Prostovoljnega gasilskega društva Prožinska vas: Urška Dobovišek, Špela Kolar in Tamara Štor. Prejele so ga za doseženo 2. mesto na Državnem tekmovanju v gasilski orientaciji 2013. Bronasto plaketo je prejela tudi Damjana Žnidar, mentorica ekipe mladink na Državnem tekmovanju v gasilski orientaciji 2013. Gasilsko odlikovanje III. stopnje je prejel Dušan Štefančič, član Prostovoljnega gasilskega društva Ostrožno.

Za kulturni program so poskrbeli člani Pihalnega orkestra štorskih železarjev, dekleta Vokalne skupine Karolina (sekcija KUD France Prešeren iz Vojnika) in Duet citer in flavte – sestri Marina in Mihaela.

Vir in foto: Mestna občina Celje