Uradno znani lastniki Petrička, obnova pa v polnem teku … (foto, video)

22. 07. 2019 09:32
20190616_135645
Škoda, ki so jo naredila dolga leta, je bolj opazna.

Mineva leto dni od našega zadnjega prispevka, ko smo ugotovili, da se je nekoč zelo priljubljena rekreacijska točka končno prodala. Takrat nam nepremičninska agencija in prejšnji lastnik nista veliko zaupala.

Konec junija pa smo Petriček znova obiskali. Več kot očitno je, da se nekaj dogaja, kar nas je seveda vodilo v raziskovanje …

Najprej opazimo, da sta grmovje in plevel porezana, smeti počiščene in da se zraven nahajajo kupi peska s sledmi gradbenih strojev. Sam objekt je sedaj dosti bolj dostopen, notranjost in poškodbe pa bolj vidne.

20190616_135910
Kar je ostalo od zunanjih miz in klopic …
Borba za Petriček

Do sedaj smo brali le o namigih, kdo naj bi bil dejanski lastnik posestva. Sosedje Petričkov so imeli največ možnosti za nakup, a se je zanj zanimala še celjska družba De invest. Ta je menda želela na območju zgraditi več stanovanjskih hiš, ustanovljena pa je bila tik preden so Petričkovi dali ponudbo za nakup. Namene družbe so preverjali novinarji časnika Delo, vendar raziskovanje ni obrodilo sadov, saj …

družba nima objavljenega niti enega kontakta. Na Kidričevi 24 v Celju, kjer imajo sedež, je le poštni nabiralnik, prostor pa je po navedbah preostalih, ki delajo v stavbi, že nekaj mesecev prazen.

20190616_135837
Notranjost objekta.

De invest se je namreč pritožila, da sosed Petrička ni pravočasno dokazal, da ima status kmeta, kar je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano zavrnilo, družbi pa je preostal upravni spor. Postopek se je končno zaključil šele prejšnji ponedeljek. Od takrat dalje so uradni lastniki Petrička njegovi sosedje, pogovor z njimi pa nam je dal odgovor na večno vprašanje, ki je pestilo marsikoga izmed nas:

Lahko upamo na vrnitev dobrega starega Petrička?

Da! Sicer trenutno poteka obnova, a se dela tako hitro, kolikor le gre. Če ne bi bilo oporekanja s strani družbe De invest, bi že letos maja tam kresovali.

Zagotovo pa je, da bo Petriček znova in dokaj kmalu na voljo izletnikom, športnikom in uživačem. Če smo čakali tako dolgo, lahko pa še malo. Novim lastnikom želimo obilo uspeha, vas drage bralke in bralci pa vljudno vabimo, da Petriček obiščete, ko bo prenovljen. Eno stvar vam še zaupamo: golaž bo!

Vabljeni še k ogledu fotografij in video posnetka stanja Petrička ob našem zadnjem obisku.

T. Ž.

Fotografije:

Video:

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
212 queries in 3,004 seconds.