Nadgrajena vizija in posodobljen portal prinesla rekordno leto za Celje.info


celje-naslovPo letu temeljitega premisleka o tem, v katero smer in na kakšen način nadaljevati z razvojem našega in vašega regionalnega spletnega portala Celje.info, je 2016 prineslo končno odločitev: v krepitev in širjenje medijske aktivnosti, predvsem pa v temeljito prenovo po smernicah, ki jih narekuje sodobna informacijska realnost.

Rezultati so tukaj: minuli november je prinesel prenovljen, sodoben Celje.info, leto pa zapuščamo z najboljšimi rezultati obiskanosti v zgodovini medija.

Celje.info je po statistiki Google Analytics v letu 2016 zabeležil 312.473 obiskov, narejenih od 173.463 unikatnih obiskovalcev,  ki so na spletnem časopisu Celja in okolice odprli dober milijon strani.

Samo meseca decembra smo na Celje.info našteli 43.929 obiskov s strani 31.348 unikatnih obiskovalcev, ki so si ogledali 72.471 novičarskih strani (brez upoštevanja ogledov koledarja dogodkov).

Celje.info ostaja v vrhu najbolj spremljanih spletnih strani v celjski regiji

Skupaj s sestrskim portalom Kozjansko.info, spletnim časopisom Kozjanskega in Obsotelja, ki v letu 2016 beležil prav tako rekordnih   363.318 obiskov, naša spletna časopisa v Celjski regiji  letno obišče 675 tisoč ljudi, ki odprejo okrog 2 milijona strani, kar nas po dosegu uvršča med medije z največim dosegom na tem območju.

Spoštovani obiskovalci, hvala za vaše zaupanje.

ODSLEJ PREGLEDNO NA PAMETNIH TELEFONIH

Občutno rast obiska smo zabeležili predvsem po temeljiti prenovi obeh portalov v novembru, oziroma v decembru, pri čemer nam je bilo glavno vodilo prilagodljivost strani brskanju s pametnimi telefoni. Na ta način namreč Kozjansko.info in Celje.info obiskuje že približno polovica vseh obiskovalcev.

Druga pomembna novost je možnost naročanja fotografij z dogodkov, ki jih obiskujemo. V vsaki galeriji posebej lahko naročite posamično fotogtrafijo, dve ali tri ali kar celoten album. In to v digitalni ali v klasični, fizični obliki v različnih dimenzijah. Fotografije so v visoki kakovosti in seveda brez logotipov. S tem želimo ljudem, ki se na njih najdejo, omogočiti lep spomin, organizatorjem prireditev pa, da poceni pridejo do fotografij s svojega dogodka, pri čemer si lahko sami izberejo sestavo albuma.

Tretji poudarek pa smo namenili dobri uporabniški izkušnji pri brskanju po koledarju dogodkov, še posebej na pametnih telefonih.

VSEBINSKE USMERITVE: VEČ POZORNOSTI AKTUALNIM PROBLEMATIKAM ŽIVLJENJA V NAŠEM OKOLJU

Potem ko smo s Celje.info v minulih letih postal spletni kronisti našega prostora in časa, želimo v prihodnje vse več pozornosti nameniti poročanju o tematikah, ki tako ali drugače vplivajo na življenje v našem mestu, o perečih problemih, ki morda pestijo meščane ter o drugem dogajanju, povezanim s tem prostorom.

VOŠČILO

Trendi obiskanosti po prenovi Celje.info nas navdajajo z optimizmom, da rekordno ne bo samo minulo leto, ampak da si veliko vaše pozornosti lahko obetamo tudi v 2017.

Ob tem vam ekipa Celje.info želi veliko osebne sreče, zdravja, da bi vaš korak bil odločen in beseda pogumna.