Nadomestna novogradnja SB Celje že kaže svojo podobo (foto)

27. 02. 2021 13:00

Medtem ko so pred dvema tednoma v sklopu etapa 1 nadomestne novogradnje Splošne bolnišnice Celje namenu predali podzemni hodnik za prehod med oddelki, dobro napreduje tudi ostali del projekta in že kaže svojo podobo.

Etapa 1 nadomestne novogradnje se je začela izvajati v začetku lanskega leta, dokončana pa naj bi bila do konca februarja 2022.

Gradbena dela v sklopu etape 1 nadomestne novogradnje na območju SB Celje lepo napredujejo. Dva tedna nazaj so tako namenu že predali podzemni hodnik, ki je stavbo infekcijskega oddelka povezal z vsemi ostalimi deli bolnišnice. Zgrajen je tudi del stavbe, novejši del bolnišnice pa je že skoraj v celoti odet v novo, energetsko varčno fasado. Nadgrajuje se še del nad Urgentnim centrom Celje, ki bo na vrhu nosil tudi heliport.

Etapa 1 nadomestne novogradnje SB Celje vključuje izgradnjo stavbe na prostih površinah do tretje podaljšane gradbene faze vključno z dokončano in opremljeno kletjo s pritličjem. Načrtovana investicija prinaša dokončno rešitev prostorsko ustrezne, zanesljive in varne zdravstvene oskrbe prebivalcev širše celjske regije, poleg tega pa naši bolnišnici omogoča nadaljnji strokovni razvoj. Projekt naj bi bil po prvotnih ocenah izveden do konca februarja 2022.

Ocenjena vrednost javnega naročila za etapo 0 znaša 3,3 mio € z DDV, za etapo 1 pa skoraj 24 mio € z DDV. Vire za financiranje investicije bo zagotovila država iz proračunskih sredstev v letih  2018-2021.

foto: SB Celje

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
165 queries in 0,971 seconds.