Naj Celjan 2013 Rafael Brance, življenjsko delo Jožetu Zupančiču

12. 12. 2013 08:06

joze zupancicRafaela Branceta, prokurista celjske Pekarne Geršak, so meščani letos izbrali za naj Celjana 2013. Marsikateri Celjan si ne predstavlja začetka dneva brez njegovega kruha in pravijo, da kdor potrka na njegova vrata, ne odide praznih rok. Še enemu naj Celjanu so danes na Miklavževem zajtrku medijske hiše Novice v Celjskem domu namenili pozornost. Priznanje ‘Naj Celjan za življenjsko delo’ je letos prejel legendarni ravnatelj z verjetno najdaljšim stažem ravnatelja v državi – Jože Zupančič. 

»Naj Celjana za življenjsko delo smo že tretjič izbrali na uredništvu Celjan. Izbiro naj Celjana za posamezno leto pa vedno prepustimo meščanom, ki s pomočjo brezplačnih glasovnic glasujejo za svojega favorita. S tem želimo, da meščani sami odločijo, kdo je po njihovem mnenju v preteklem letu naredil največ zanje in za življenje v mestu,« pojasnjuje urednik časopisa Celjan Nejc Mihelak.

Naj Celjana, ki je letos po mnenju meščanov najbolj zaznamoval življenje v mestu, so izbirali med 10 finalisti akcije. Največ glasov so letos namenili Rafaelu Brancetu, prokuristu Pekarne Geršak, človeku z velikim srcem, ki je sponzor rokometnega in nogometnega kluba, donator gasilcem, Karitasu, vrtcem in še komu. »Zelo sem presenečen, da sem dobil ta naziv, saj sem bil v družbi vseh ostalih kandidatov, ki si mogoče celo bolj zaslužijo ta naziv kot jaz. To je uspeh vsaj treh generacij v naši pekarni, že moj ded je namreč začel s tem,« je ob razglasitvi naj Celjana povedal Rafael Brance.

Naj Celjan za življenjsko delo 2013 Jože Zupančič pa je življenje posvetil učilnicam in številnim generacijam gimnazijcev. Rekordnih 31 let je bil ravnatelj I. gimnazije v Celju, pod njegovim vodstvom je maturiralo več kot šest tisoč gimnazijcev, stal jim je ob strani in jim delil nauke, ki jih še vedno pomnijo. »Umirjeno zadovoljen sem po prejemu tega priznanja. Sicer nimam posebne vitrine za nagrade, naj Celjan za življenjsko delo pa bo zanesljivo na vidnem mestu,« je po podelitvi dejal Zupančič.

Naziv za Naj Celjana so letos podelili že devetič. Letošnji kandidati za naj Celjana so poleg Branceta bili še: Irena Ašič (članica civilne iniciative za ohranitev dreves), Simon Dvoršak (dirigent, pianist, korepetitor in pedagog), Damir Grgič (trener ŽKK Athlete Celje), Boris Jagodič (farmacevt), Marjan Jakob (direktor Mlekarne Celeia), Petra Melanšek (direktorica podjetja Vivapen), Milan Ninič (prostovoljec), Ivan Pfeifer (predsednik organizacijskega odbora EuroBasket 2013 v Celju, direktor ZPO) in Slavko Pajk (vodja Don Boskovega centra Celje). Naj Celjana za življenjsko delo so prvič podelili leta 2011, ko so zanj izbrali Stanka Lorgerja, lani pa so naziv namenili Ivanu Stoparju.

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
180 queries in 4,534 seconds.