Naj Celjan 2015 je Živko Beškovnik, življenjsko delo Konradu Plauštajnerju

02. 12. 2015 14:33

naj_celjan_2015_4Celjani so letos določili, da je kulturnik Živko Beškovnik tisti, ki je v Celju s svojim delom najbolj izstopal, zato so je bil izbran za naj Celjana 2015. Razglasili so ga na tradicionalnem Miklavževem zajtrku medijske hiše Novice danes zjutraj v Celjskem domu. Uredništvo časopisa Celjan pa je podelilo tudi naj Celjana za življenjsko delo. Naziv so namenili izjemnemu celjskemu odvetniku Konradu Plauštajnerju, specialistu za civilno in gospodarsko pravo ter docentu na mednarodni poslovni šoli v Ljubljani.

Kljub temu, da so bili predstavniki kulturnega ustvarjanja večkrat med finalisti za naj Celjana, se je prvič zgodilo, da so za naj Celjana izbrali kulturnika. Podpredsednik Kulturno-umetniškega društva Zarja Trnovlje, Živko Beškovnik, ki dela na celjski enoti Javnega sklada za kulturne dejavnosti (JSKD), je bil nad zaupanjem Celjanov presenečen. Poudaril je, da sam ne bi uspel speljati tako uspešnega leta, pri tem je izpostavil pomoč svojih mlajših kolegov v društvu.

Naziv naj Celjan za življenjsko delo je uredništvo Celjana namenilo odvetniku Konradu Plauštajnerju, ki je vrsto let predaval na pravnih fakultetah v Mariboru in Ljubljani. Je avtor več kot 160 strokovnih člankov. Kot predavatelj je sodeloval na domačih in tujih konferencah, kamor je vedno ponesel dober glas domačega Celja. Je predstavnik slovenskih odvetnikov v evropskih institucijah best online casino v Bruslju, deluje pa tudi kot arbiter in predsednik ljubljanske in zagrebške arbitraže ter Centra za reševanje investicijskih sporov (CSID) v Washingtonu.

naj_celjan_2015_3

Meščani Celja so naj Celjana 2015 izbirali med 10 finalisti akcije. Tudi letos so za svojega izbranca lahko brezplačno glasovala vsa gospodinjstva v mestu s posebnimi glasovnicami, ki so bile objavljene tudi v mestnem časopisu Celjan.

Letošnji kandidati za naj Celjana so bili poleg Beškovnika še: Robert Hostnik (idejni oče Drevesne hiše), Boštjan Jelenko (vodja celjske tržnice), Tonček Kregar (v. d. direktorja Muzeja novejše zgodovine Celje), Franc Preložnik (lastnik in direktor podjetja Etra), Verica Štante (podpredsednica Društva proti mučenju živali Celje), Boris Šuštar (koordinator Civilnih iniciativ Celje), Tina Trstenjak (judoistka), Benjamin Verbič (nogometaš) in Franc Vindišar (strokovni direktor Splošne bolnišnice Celje).

naj_celjan_2015_2

V knežjem mestu že enajst let izbirajo naj Celjana, ki pomeni posebno priznanje za delo in dosežke posameznika v mestu ter v širšem okolju. Lani je naziv dobil dolgoletni profesor na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Edvard Kužner, pred njim pa prokurist celjske Pekarne Geršak, Rafael Brance, direktor podjetja Eurotas. Zoran Podkoritnik, infektolog Branko Šibanc, ekonomist Rado Pezdir, judoist Marjan Fabjan, zdravnica Jana Govc Eržen, podjetnik Franci Pliberšek, gostinec Zvone Štorman in podjetnik Aleksander Svetelšek.

Naj Celjana za življenjsko delo so prvič podelili leta 2011, to je postal Stanko Lorger. Naziv so prejeli še Ivan Stopar, Jože Zupančič in Božena Orožen.

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
180 queries in 0,873 seconds.