Naj Celjan 2018 Peter Pišek, življenjsko delo Francu Pangerlu

25. 01. 2019 20:08

Sinoči so v prostorih medijske hiše Novice v Slovenskih Konjicah, pod okriljem katere deluje tednik Celjan, ki izhaja 18 let, razglasili naj Celjana za leto 2018, podelili pa so tudi priznanje za življenjsko delo.

Bralci časopisa Celjan so 14. zapored izbrali naj Celjana, ki je postal podjetnik Peter Pišek. »Njegovo podjetje je eno izmed najhitreje rastočih v regiji. Nastalo je pred 13 leti. Poleg klasičnih prevozov blaga, občutljivega na temperaturno, opravljajo tudi številne specialne prevoze. Lani novozgrajeni logistični center na Lopati pri Celju, poleg skladiščnih kapacitet ponuja tudi avtopralnico, servisno delavnico, logistične pisarne in nastanitve za voznike. Podjetnik leta 2018 ni samo odličen podjetnik, dejaven je tudi na drugih področjih tako na lokalnem kot državnem območju,« so v obrazložitvi zapisali organizatorji akcije.

Za življenjsko delo se je uredništvo časopisa Celjan poklonilo prvemu možu Celjskega sejma, Francu Pangerlu. »V treh desetletjih je ustvaril in spisal veliko zgodb. Dobrih in slabih. Predvsem slednje so mu dale še večjo energijo in zagon. Pravi, da je pomemben predvsem jutri in misel na to, kako bi lahko naredil še nekaj več. Morda je tudi to razlog, da je Celje umestil na sejemski zemljevid sveta. Knežje mesto jeseni vsako leto gosti prav gotovo najpomembnejši sejemski dogodek v državi. Je poslovnež z izjemnim stažem. Več kot pol stoletja aktivno sodeluje pri gospodarski zgodbi Celja in je predsednik upravnega odbora največje slovenske sejemske hiše, ki piše trende uspešnih slovenskih sejmov.«

Bralci Celjana so tokrat izbirali med 10 kandidati. Lani je naziv dobil predsednik uprave Cinkarne Celje Tomaž Benčina, pred njim pa še menedžerka Citycentra Celje Darja Lesjak, kulturnik Živko Beškovnik, dolgoletni profesor na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Edvard Kužner, prokurist celjske Pekarne Geršak, Rafael Brance, direktor podjetja Eurotas, Zoran Podkoritnik, infektolog Branko Šibanc, ekonomist
Rado Pezdir, judoist Marjan Fabjan, zdravnica Jana Govc Eržen, podjetnik Franci Pliberšek, gostinec Zvone Štorman in podjetnik Aleksander Svetelšek. Priznanje za življenjsko delo so prvič podelili leta 2011, ko ga je prejel Stanko Lorger. Naziv so doslej prejeli še Ivan Stopar, Jože Zupančič, Božena Orožen in Konrad Plauštajner, Viktor Povše in Slavko Deržek.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
168 queries in 0,588 seconds.