Nastaja Park drevesCE. Svoje drevo lahko donirate tudi vi

01. 03. 2022 06:55

Mestna občina Celje bo ob povezovalni cesti Nova vas – Ostrožno urediti novo zeleno oazo in tako prispevala k še lepši in bolj zeleni podobi mesta. Ob dnevu vseslovenskega sajenja medovitih rastlin, ki ga obeležujemo 26. marca, bo v Celju zasajenih več kot sto medovitih, cvetočih dreves.

Na novi zeleni površini imenovani Park drevesCE, bodo rastla tudi drevesa, ki jih bodo mestu z nakupom podarili občanke in občani ali podjetja. V teh dneh bodo povabilo k doniranju drevesa po pošti dobili vsi prejemniki položnic javnega podjetja Simbio.

Posajenih bo več kot 100 večjih, nekaj let starih dreves, vsako drevo pa lahko donator kupi za 100 evrov. V imenu donatorjev jih bo zasadilo Javno podjetje Zelenice. Vsi, ki bodo darovali drevo, bodo navedeni na skupni označevalni tabli v novem Parku drevesCE.

Občanke in občani, ki si želijo, da bi tudi njihovo drevo raslo v Parku drevesCE, lahko do 22. marca 2022 pokličejo po telefonu 082 052 466 ali pišejo na info.zelenice@celje.si.

V novonastajajočem parku bodo rasli rdečecvetni divji kostanj, črna jelša, šmarna hrušica, cigarovec, navadni jadikovec, glog, nagnoj, tulipanovec, kobusova magnolija, perzijska bukev, pavlovnija, divja češnja, rdečelistna sliva, navadna robinija, navadna jerebika, navadna lipa, smreka, rdeči bor, jelka.

Pravijo, da mora človek, da izpolni svoje poslanstvo na Zemlji vzgojiti otroka, zgraditi hišo, napisati knjigo in posaditi drevo. Morda pa bomo z novo zeleno oazo, v katerem bo več kot 100 dreves olepšalo in ozelenilo podobo našega mesta, komu uresničili željo.

naročnik objave: Mestna občina Celje

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
161 queries in 2,702 seconds.