Nekateri predeli Celja odslej opremljeni z informativnimi kolesarskimi tablami

21. 09. 2022 12:27

Na nekaterih predelih Celja so bile v minulih dneh postavljene informativne kolesarske table, ki so opremljene s podatki o pomembnih turističnih in drugih točkah v Celju ter kolesarski infrastrukturi.

Namestitev tabel je izvedena v sklopu evropskega projekta »Mreža kolesarskih povezav v Mestni občini Celje«, novost pa je bila predstavljena v času Evropskega tedna mobilnosti (ETM).

Informativne kolesarske table so trenutno na šestih mestih v Celju in sicer v mestnem parku, na vozlišču Park&Ride v Ulici XIV. divizije, na Savinjskem nabrežju, pri Letnem kopališču, na Šmartinskem jezeru in v Zagradu.

Na tablah so oznake s smermi in razdaljami do zanimivih in pomembnih točk v Celju, opremljene so z zemljevidi, na katerih so označene postaje Kolesca, servisna stojala, števci kolesarjev.

“Za celostno podobo tabel, ki vključujejo že uveljavljeni slogan »Celje se pelje s kolesom«, so poskrbeli v Zavodu Vozim, table pa so v minulih dneh postavili delavci VOC-a Celje. Vrednost namestitve informativnih kolesarskih tabel, ki so še en korak k prijaznejši infrastrukturi za kolesarje v mestu,  znaša 30  tisoč evrov brez DDV, financiramo pa jih iz omenjenega projekta izgradnje kolesarskih povezav v Celju, vrednega 2,4 milijone evrov,” so pojasnili na MOC.

Te dni je sicer tudi Direkcija za infrastrukturo naznanila, da je bil izbran izvajalec gradnje kolesarske povezave Špica Celje – Žalec, ki vključuje tudi nov most na Špici, o čemer smo pisali tukaj.

foto: MOC

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
157 queries in 4,277 seconds.