Novo rekordno število okužb na državni ravni, v Celju ob tem samo dve

07. 10. 2020 17:18

V torek je bilo v Sloveniji opravljenih rekordnih 3998 testiranj na covid-19 na podlagi katerih je bilo potrjenih prav tako rekordnih 356 okužb z novim koronavirusom. Včeraj ni umrl noben covid bolnik.

V Sloveniji je trenutno aktivno okužena že 2426 oseb. Po podatkih sledilnika covid-19 je bilo na Celjskem včeraj potrjenih kar 43 novih okužb, od tega v Celju zgolj dve. Največ okužb na na Celjskem so včeraj potrdili v Velenju, kjer je bilo okuženih 10 ter Slovenskih Konjicah s šestimi okužbami. Po tri okužbe so potrdili v Zrečah, Šmarju pri Jelšah in Vojniku. Po dve so potrdili v Celju, Šentjurju, Rogaški Slatini, Žalcu in Preboldu. Po eno okužbo pa so potrdili še v občinah Laško, Šoštanj, Rečica ob Savinji, Vransko, Nazarje, Ljubno, Šmartno ob Paki in Luče.

Po slovenskih bolnišnicah je skupaj hospitalizirana 122 oseba, 22 od teh je nastanjenih v intenzivni enoti, 10 oseb je priključenih na respirator. V SB Celje oskrbujejo 11 covid bolnikov, eden je v intenzivni enoti na respiratorju. Včeraj so v celjski bolnišnici sprejeli tri covid bolnike, odpustili so enega.

V OŠ Rogatec se razmere slabšajo, okužba tudi v vrtcu v Kostrivnici.

V celotni Savinjski regiji je skupaj aktivno okuženih 315 oseb, v Sloveniji pa 2426 oseb. Največ jih je v občini Ljubljana s 410 aktivno okuženimi, Celje na četrtem mestu jih ima 58.

Število potrjenih okužb v Sloveniji je na dnevni ravni, glede na včerajšnjo številko, poskočilo za 167, ob sicer rekordnih 3998 testih. V državi je trenutno 2426 aktivnih zaznanih okuženih, na območju osmih občin Kozjanskega in Obsotelja pa 69. Včeraj so na novo k tej številki prispevali: občina Šmarje pri jelšah 3, občina Šentjur in Rogaška Slatina po 2.

Največ okužb so v torek odkrili v Ljubljani (60), sledi Kranj s 15 novimi okužbami, v Mariboru jih je bilo odkritih 13, 11 jih je v Novem mestu, 10 v Velenju, 9 v Kamniku, v občinah Domžale, Jesenice, Grosuplje, Šentjernej so jih našteli 8. Nove okužbe so sicer potrdili v kar 116 občinah. 80 novookuženih je starih med 45 in 54 leti, 70 pa jih je v starostni skupini med 35 in 44 leti. Dve okužbi so odkrili med otroki, mlajšimi od štiri leta, devet novookuženih je starejših od 85 let.

Nove okužbe v OŠ Rogatec in vrtcu v Kostrivnici

V OŠ Rogatec so okužbo potrdili še pri dveh učiteljih in ob treh včerajšnjih v karanteno poslali še en razred. V karanteni je tudi 9 učiteljev. Podružnično šolo v Donački gori so sicer razkužili, vrtec ponovno odprli, šola pa ostaja zaprta, pouk pa poteka na daljavo.

Potem ko so dober teden dni nazaj v Vrtcu Rogaška Slatina, enota Studenček Kostrivnica okužbo potrdili pri delavki, so danes v istem vrtcu potrdili okužbo še pri eni delavki.

Kot je sporočila ravnateljica Majda Plavčak, so bili danes v vrtcu Rogaška Slatina obveščeni o novi okužbi.

“Okužena  je zaposlena delavka iz enote Studenček v Kostrivnica. Izolacija je odrejena še 12 otokom iz starejše skupine in eni vzgojiteljici in sicer do nedelje, 11. 9. 2020. Jutri  se iz izolacije lahko vrnejo  že otroci,  katerim  jim je bila odrejena karantena dne, 29. 9. 2020.

Na testiranju so bile še 3 zaposlene. Njihovi testi so negativni, ” je sporočila Plavčakova.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
171 queries in 1,141 seconds.