Novoletni Skok v Savinjo 2020 (foto, video)

02. 01. 2020 06:32

Novoletni Skok v Savinjo 2020 je prvi z okroglo obletnico. Prvi pogumneži so hladnost Savinje na novega leta dan izkusili pred desetimi leti.

Kajak kanu klub NIVO Celje je deseto leto priredil novoletni Skok v Savinjo. Če je bilo na začetku le deset junakov, prireditev iz leta v leto raste. To ne kaže le vedno večje število udeležencev, ampak tudi vedno večji interes medijev.

V videu od starta do cilja proge, v fotogaleriji pa vseh 78 kopalcev.

skok_v_savinjo_2020_00
Novoletni Skok v Savinjo 2020. Foto: DejC

Novoletni Skok v Savinjo 2020

Na prvi dan novega leta marsikoga spreleti želja po sončnih dneh na plaži, ko ni potrebno svojega telesa zabubiti v topla oblačila. To velja tudi za pogumneže, ki se podajo v Savinjo. 01. januar 2020 je bil prav prijetno sončen, za nekatere dovolj topel, za ohladitev v Savinji. Ta je, po sporočilu organizatorjev, štela vrtoglavih 4,2°C. Zakaj vrtoglavih? Ker se marsikomu ob tej številki zvrti.

To ni ustavilo 78 kopalcev, starih med 6 in 78 let. Na Špici so se s tokom podali na nekaj 10 metrov dolgo pot. Ena izgubljena očala, izgubljen in ponovno najden natikač in kakšen smrkav nos. Še plavalec, ki ga je tok reke odnesel mimo cilja, je po nekaj minutnem obotavljanju v mrzli Savinji, le zbral pogum za izhod.

Razlog za skok

Kot smo slišali od mnogih obiskovalcev, so se njihovi prijatelji opogumili za skok ob nazdravljanju preteklo noč. In leta ne moreš ravno začeti s prelomljeno obljubo. Je pa tudi res, da je ledena kopel verjetno eden najboljših lekov za utrujajoče razbijanje po glavi, neznosne bolečine v telesu in dehidracijo, ki ji po navadi pravimo MAČEK. Spet drugi skočijo iz radovednosti, dokazovanja ali stave. Kakšen razlog rabit vi?

Pogum ali norost? To so se spraševali številni gledalci, ki še niso izbrali dovolj velikega razloga, da izkusijo, kar so izkusili plavalci.

Sedaj imate celo leto za zbiranje poguma. Ali norosti.

Novoletni Skok v Savinjo 2020, prvi kopalec:

Fotogalerija:

Dejan Cvetanoski

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
341 queries in 5,075 seconds.