Množično silvestrovanje v Celju z Rok’n’bandom 2016 (foto, video)


Skupina Rok'n'band je zabavala 5000 glavo množico na Krekovem trgu.
Skupina Rok’n’band je zabavala 5000 glavo množico na Krekovem trgu.

Najdaljšo noč v letu praznujemo na različne načine, eni v krogu najbližjih v toplini doma, drugi pa se odpravijo v hladno (in onesnaženo) noč na silvestrovanje na prostem.

V celjski regiji je bilo dogodkov na odprtem kar nekaj, na Krekovem trgu pa so obiskovalce zabavali člani zasedbe Rok’n’band. Po naših podatkih se jih je zbralo kar 5000.

Več tisoč glava množica je zadnje ure preživela na Krekovem trgu, kjer se je silvestrovanje začelo okoli 22. ure. Za dobro glasbo so poskrbeli člani zasedbe Sten band, kasneje pa so ljudi ogrevali glasbeniki Rok’n’banda.

Ob polnoči so obiskovalke in obiskovalci lahko odštevali še zadnje minute skupaj s pevcem  Rokom in  celjskim županom Bojanom Šrotom ter skupaj zapeli pesem, ki v tem času ne manjka – Silvesterski poljub.

Skupaj z Rok'n'bandom je Silvesterski poljub zapel celjski župan Bojan Šrot.
Skupaj z Rok’n’bandom je Silvesterski poljub zapel celjski župan Bojan Šrot.

V knežjem mestu zadnja leta več ne prirejajo ognjemeta. Namesto tega so letos pripravili 3D video mapping, ki je drugod že dobro poznan. Gre za zgodbo, ki se poecira na zgradbo, gledalci pa dobijo občutek, da se spreminja zgradba. V Celju je projekcijo pripravil Tomislav Gangl, zgodbo pa je poimenoval V deželi snežakov. Gledalci so jo lahko občudovali na stavbi mestne hranilnice.

S silvestrovanjem, tako tem za odrasle, kot tistim za otroke, je Pravljično mesto zaprto svoja vrata. V tem času so organizatorji na ulice Celje privabili množice obiskovalcev, ki so lahko uživali v res bogatem programu.

Župan Bojan Šrot je po nastopu z Ron'n'bandom naredil še skupno fotografijo.
Župan Bojan Šrot je po nastopu z Ron’n’bandom naredili še skupno fotografijo.

Tudi v uredništvu Celje.info se pridružujemo vsem lepim voščilom, ki ste jih že prejeli. Upamo, da bo leto 2017 prineslo tisto, za kar ste si prejšnje prizadevali, da vas bo spremljalo zdravje, predvsem pa, da boste našli osebno srečo na vseh področjih.

Vabimo pa vas tudi k ogledu fotografij in video insertov s silvestrovanja, ogledate si lahko tudi voščilo župana Šrota ob novem letu.

Obenem pa zgolj še opozorilo – če ste si ta večer kljub opozorilu Agencije za okolje privoščili na prostem, je morda smiselno razmisliti, da se zaradi trdih delcev v zraku ta dan raje zadržujete znotraj stanovanja. Pa ne zračite preveč!

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”492″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”filename” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Evelin Brodnik

sola-voznje-polsi-klik