Odmevi na župansko menjavo v Celju v lokalnih in slovenskih medijih


Dan po spremembi na županskem položaju v Celju, kar se ni zgodilo 24 let, smo preverili, kako v medijih odmeva zmaga Matije Kovača oz. poraz Bojana Šrota.

Špela Kuralt je v komentarju za Delo zapisala, da: “Celjanov očitno niso prepričale njegove (Šrotove, op.) vrtnice v poštnih nabiralnikih, številni dogodki, na katerih v zadnjih štirinajstih dneh ni manjkal, tudi ne nagovori znanih ljudi, ki sicer sploh ne živijo v Celju.”

V Dnevniku je dopisnica Mojca Marot zapisala, da so si bili v Celju številni so bili enotni, da gre za zgodovinski preobrat.

Primož Cirman je za portal Necenzurirano med drugim zapisal: “Napade na aktualnega župana je v prvem krogu pragmatično prepuščal ostalim tekmecem. Ko je prebivalce Celja prepričal, da je lahko alternativa sedanjemu županu, je drugi krog postal referendum o Bojanu Šrotu.”

Tina Strmčnik je za Novi tednik izpostavila, da je Gregor Deleja, prvopodpisani pod Kovačevo kandidaturo: “… in tudi Kovačev mentor, v prvem odzivu omenil, da je tokrat učenec presegel svojega učitelja.”

V Reporterju je Igor Kršinar zapisal: “Mogočna dinastija Šrot je tako v zatonu.”

Pri portalu SiOL se sklicujejo na informacije agencije STA, v naslovu pa napeljujejo na tisto, kar je prineslo odločilno razliko. Kovač je namreč povedal, da je bila njegova kampanja: “… od samega začetka zastavljena dovolj ambiciozno in vsebinsko, pa tudi samozavestno, tako da so Celjani, ki so se v tem času samoiniciativno angažirali, dali zelo močen signal, da je čas za spremembe.”

Tomica Šuljić je za Slovenske novice zapisal, kako je Bojan Šrot Matijo Kovača: “… v predvolilnem času zaničljivo poimenoval za svojega vajenca – včeraj pa je lahko gledal, kako vajenec prekosi nekdanjega mojstra, ki je prej šestkrat zmagal na celjskih županskih volitvah! ”

V prispevku v Večeru soavtoric Gordane Possnig in Rozmari Petek je najbolj poveden naslov “Preporod v Celju”.

*foto: zajem zaslona TV Slovenija