Odprta kuhna v Celju zopet razvajala brbončice Celjanov (foto)


Odprta kuhna je danes zopet osvojila Mestno tržnico Celje, kjer je skozi ves dan pokalo po šivih. Ljubitelji raznolike kulinarike iz Celja in okolice so tako zopet prišli na svoj račun.

Mestna tržnica Celje je med 10. in 20. uro zaživela v znamenju odlične hrane, osvežilne pijače in dobre družbe. Odprta kuhna je povsem prevzela celjske ulice z omamnimi dišavami, ki so razkrivale bogato kulinarično ponudbo od blizu in daleč.

Poleg znanih obrazov in okusov, ki so že osvojili srca Celjank in Celjanov, se je tokrat na celjskih ulicah prvič predstavila Gostilna Mihovec iz Zgornjih Pirnič s ponudbo praženih jetrc in krhkih flancatov. Obiskovalci dogodka pa so lahko svoje brbončice razvajali ob raznovrstni indijski, kitajski ali argentinski ponudbi, prav tako pa so se lahko posladkali ob izvrstnem šmornu, priljubljenem zrolanem sladoledu ali češnjevi piti v kozarčku. Organizatorji so seveda poskrbeli tudi za pestro ponudbo piv in vin.

Odprta kuhna priljubljeno stičišče Celjanov

Odprta kuhna je privabila tudi nas, kjer smo obiskovalce povprašali tudi glede njihovih vtisov. Večinoma se na kulinarično razvajanje odpravljajo redno, saj jim je pri srcu raznolika ponudba.

kuhna

Tako nam je med drugim povedala Natalija iz Arclina: “Skoraj vsakič smo tu, ko je le Odprta kuhna v Celju. Vsakič poskušamo kaj novega in se dobimo s prijatelji, da si privoščimo kosilo malo drugače.” Z njo se strinja tudi Martin iz Petrovč, ki rad redno preverja ponudbo: “Fajn je, da je kaj takega tudi v Celju. Tu sicer ni ravno neke gostinske ponudbe, da bi rekel, da grem na tajsko ali mehiško … Ni ga pa čez argentinski steak.” 

Tudi Ana in Marko iz Celja redno obiskujeta Odprto kuhno. “Predvsem zaradi tega, ker vedno vidiš nekaj zanimivega, drugačnega,” pripovedujeta, Marko pa ob tem tudi doda: “Je pa tudi izgovor, da greš na pivo. Nekaj izbire pa je (smeh).”

Nekateri pa se na Odprto kuhno večkrat podajo prav zaradi dotičnih specialitet. Tako pravi Vesna iz Vojnika: “Obožujem azijsko kuhinjo in pridem sem vsakič, ko je prilika, da lahko pojem kak pad thai. Zaradi hčerke pa moramo hoditi tudi na šmorn, ker ni Odprte kuhne brez šmorna.”

Srečali smo tudi Marijo iz Šentjurja, ki se je na Odprto kuhno podala prvič. “Ja, nikoli še nisem videla česa takšnega. Toliko hrane in izbire na enem mestu … Saj se še nisem odločila, kaj bi jedla. Zanimivo je, po mojem bom še prišla.”

Odprta kuhna pa še ni rekla zadnje. V knežje mesto se (v primeru lepega vremena) ponovno vrača 20. oktobra. Po tem pa jih čakajo zaslužene zimske počitnice za polnjenje baterij in nabiranje novih idej.

Nekaj utrinkov z zadnje poletne Odprte kuhne v Celju letos smo v objektiv ujeli tudi mi. Vabljeni k ogledu fotogalerije.