Odprtje prvega Pump Track poligona v Celju (foto, video)


Navdušence koles, skejtov, skirojev, rolerjev, kotalk in ostalih rekvizitov s kolesi in koleščki bo razveselila novica o odprtju asfaltiranega poligona Pump Track. Prvi tovrstni objekt v Celju ni navdušil le soseske in mesta, ampak tudi širšo javnost.

pumptrack-12
Nova urbana športna oprema je primerna za vse starosti.

Odprtje in tekma

pumptrack-35
Rok Marguč se je prvi zapeljal po uradno odprtem Pump Track-u.

Nedeljsko popoldne na Novem trgu v Dečkovem naselju je bilo res živahno. Zbrano množico sta nagovorila predstavnik Pump Track Celje in celjska podžupanja mag. Darja Turk. Dogodek sovpada s tradicionalno prireditvijo Mesec športa v Celju, zato sta organizatorja MO Celje in MČ Dečkovo naselje izpostavila pomen fizične aktivnosti in pripravila pester program za mlade in mlade po srcu, ki obožujejo tako imenovano pumpanje.

Po uradno odprtem poligonu se je prvi zapeljal vrhunski deskar na snegu Rok Marguč, sledili so treningi posameznih skupin za drugo kvalifikacijsko tekmo. Več kot 60 tekmovalcev in tekmovalk se je v 5 kategorijah (4 za kolesa in 1 za skiroje in skejte) potegovalo za praktične nagrade. Na dogodku je potekal tudi slack line in promocija skakanja na trampolinu, predstavila se je še plesna skupina iz Plesnega vala.

O poligonu

Tlačilna steza oz. pumptrack je utrjena zemeljska krožna pot, ki je sestavljena iz grbin in ovinkov,” so zapisali na spletni strani MO Celje. Namenjena je vsem generacijam ne glede na predznanje. Več o gradnji te urbane športne opreme si lahko prebere tukaj. Da je Pump Track v Celju res potreben, dokazuje visoka obiskanost poligona tako na samem dogodku kot tudi pred njim.

Vabljeni k ogledu fotogalerije in video posnetka, v katerem smo zajeli tudi vožnjo in pogovor z Rokom Margučem.

tekst in foto: T. Ž.

Video:

Fotografije:

T. Ž.

magnifico-celje-polsi-klik