“Ogorčeni Celjani” ovadili župana Šrota. Bojan Šrot: “anonimk” ne komentiram

28. 06. 2018 20:08

Pred bližajočimi lokalnimi volitvami je celjskega župana Bojana Šrota doletela ovadba. Skupina imenovna “ogorčeni Celjani” je proti njemu namreč vložila kazensko ovadbo.

Glavni točki ovadbe sta menjava parkovnih zemljišč pri dvorcu Lanovž s poplavnimi v Medlogu, ter nevestno vlaganje občinskega denarja v gradnjo srednjih šol.

Župan Bojan Šrot obžaluje, da je ovadba anonimna sicer bi proti tem osebam sprožil ovadbo zaradi krive ovadbe, sicer pa “anonimk” ne komentira.

Zaradi nevestnega opravljanja funkcije, oškodovanja občinskega proračuna in zavajajočega govora na sejah mestnega sveta je skupina podpisnikov imenovana “ogorčeni Celjani” ovadila celjskega župana Bojana Šrota, poroča Večer.

lanovz-bs003-768x576Ovadba naj bi se osredotočala predvsem na dve zadevi. In sicer na vložke občine v izgradnjo srednjih šol v Celju in na zamenjavo parkovnega zemljišča pri dvorcu Lanovž z zemljiščem na poplavnem območju v Medlogu.

Slednje je že ob menjavi povzročilo nemalo ogorčenja ter dvomov. Mestna občina Celje je namreč travnate površine okoli dvorca Lanovž s poplavnimi površinami v Medlogu zamenjala s podjetjem CEP katerega lastnik je Urban Majcen, ki mu je bilo pridobitev zemljišč v okolici dvorca Lanovž v velikem interesu, saj je pred leti kupil propadajoči dvorec in ga spremenil v sodobni medicinski center. “Ogorčeni Celjani” v tem primeru sklicujejo tudi na vrednosti po Gursu. Iz Gursovih evidenc naj bi bilo 5600 kvadratnih metrov zemljišča v Medlogu vrednih 8.549 evrov, 6661 kvadratnih metrov zemljišč pri Lanovžu pa 59.949 evrov. Mestna občina Celje (MOC) je menjavo zemljišč opravičevala s tem, da se bodo v Medlogu gradila protipoplavni nasipi, ki so nujno potrebni in se zaradi nestrinjanja lastnikov niso mogli zgraditi v Levcu.

Druga točka ovadbe so sredstva, ki naj bi jih MOC vložil v izgradnjo srednjih šol. Na aprilski seji mestnega sveta naj bi namreč župan Šrot zatrdil, da je občina v gradnjo srednjih šol namenila 5,3 milijona evrov. Šlo naj bi za vložke občine v srednješolski prostor, zemljišča, komunalno opremo, odkup objektov, rušitve, in podobno, te aktivnosti pa naj nebi bile poknjižene v knjigovodskih listinah niti evidentirane v zemljiški knjigi.

Poleg tega “ogorčeni Celjani” organe pozivajo še, da preverijo od kod premoženje nekaterih posameznikov, favorizirane podjetnike in podjetja, pa tudi premoženje samega župana, pa tudi to koliko nepremičninskih poslov je šlo preko njegove odvetniške pisarne.

Ovadbo so “ogorčeni Celjani” med drugim poslali na Okrožno tožilstvo Celje, Vrhovno tožilstvo RS ter nacionalni preiskovalni urad ministrstva za notranje zadeve. Na Okrožnem tožilstvu v Celju so potrdili prejetje ovadbe, ki bo sedaj šla v preverbo Policijski upravi Celje.

Župan Bojan Šrot obžaluje, da je ovadba anonimna saj bi v nasprotnem primeru proti tem osebam vložil ovadbo zaradi krive ovadbe, sicer pa anonimk ne komentira.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
144 queries in 0,844 seconds.