Okužba s COVID-19 pri zaposlenih v celjski bolnišnici in vrtcu

23. 07. 2020 13:20

Med 27 primeri novih potrjenih okužb s koronavirusom v Sloveniji (novih žrtev ni) sta tudi zaposlena na oddelku za intenzivno interno medicino v Splošni bolnišnici Celje ter strokovna delavka celjskega vrtca Tončke Čečeve, enote center. V obeh javnih institucijah so sprejeli zaščitne ukrepe.

Po pozitivnem testu na koronavirus zaposlene celjskega vrtca Tončke Čečeve – enote center, so v karanteno že včeraj popoldne poslali še 3 zaposlene in 23 otrok,  ki so bili v stiku z okuženo.  Vrtec je za ostale otroke še naprej odprt, obiskujejo pa ga lahko tudi sorojenci otrok, katerim je bila odrejena karantena, saj niso bili v stiku z okuženo delavko. Staršem so svetovali, naj jih vseeno obdržijo doma, če je to mogoče.

Okužbo z novim koronavirusom  so evidentirali tudi pri zdravstvenem delavcu z Oddelka za intenzivno interno medicino. Na oddelku so takoj izvedli vse potrebne ukrepe po predpisanem protokolu. Zaposleni, ki so bili v tesnem stiku z okuženim, so bili napoteni na testiranje in v samoizolacijo. Nadaljnji ukrepi bodo sprejeti v skladu z razvojem epidemiološke situacije na oddelku. V SB Celje bodo testirali tudi drugo zdravstveno osebje.

Kot kaže razporeditev okužb po slovenskih občinah, pri okuženih v celjski bolnišnici in vrtcu očitno ne gre za občana MO Celje.  V sredo je bilo 10 novih okužb potrjenih pri občanih Hrastnika, pet pa pri občanih Ljubljane, dve pri občanih Kamnika. Po en nov primer je bil potrjen pri občanih Šentjurja, Postojne, Vipave, Radovljice, Jesenic, Naklega, Trebnjega, Prebolda, Škofje Loke in Polzele.

R. Č., foto: Vrtec Tončke Čečeve, enota center /vir: ww.vrtec-toncke-ceceve.s

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
173 queries in 0,798 seconds.