Pet tisočakov za družino s Celjskega (foto)


Z uspešnim predpočitniškim jubilejnim 10. dobrodelnim koncertom so dijaki Gimnazije Celje – Center ponovno dokazali, kako pomembno je, da smo ljudje svetilke v temi.

dobrodelni-koncert-gcc-8Že deseto leto zapored se je dan pred začetkom jesenskih počitnic na Gimnaziji Celje – Center (GCC) odvil tradicionalni dobrodelni koncert, ki so ga tokrat pripravili četrtošolci programa likovne gimnazije in skupaj s sošolci, učitelji, gosti in podporniki zbrali  malo več kot 5000 evrov v denarju in materialu, ki so jih namenili mamici samohranilki s tremi otroki, ki so se zaradi zlorab in nasilja znašli v hudi socialni stiski.

Na koncertu so nastopili Modrijani, Adi Smolar, klarinetist Goran Bojčevski, pevke Biba Novak, Sabrina Zavšek, Tamara Šumej in Ana Logar, pesnik in slamer Tilen Letner ter šolska zasedba The Šlagers, ki jo vodi prof. Sašo Šonc, vabilu pa so se odzvali tudi številni gostje iz vse države ter učenci in dijaki iz celjskih osnovnih in srednjih šol.

dobrodelni-koncert-gcc-5»Ponosni smo na naše dijake, ki nam s številnimi akcijami dokazujejo, da so solidarnost, strpnost in čut za sočloveka, pomemben del njihove mladosti in tudi nas starejše opominjajo, da tega dela nikakor ne smemo izpuščati iz svojih življenj, še manj pa iz našega vzgojno-izobraževalnega sistema, ki mora z velikim srcem stremeti k odprtosti in dobrim odnosom« poudarja ravnatelj GCC Gregor Deleja.

V mesecu novembru na GCC začenjajo z novo veliko humanitarno akcijo, ki jo vodijo dijaki predšolske vzgoje. Od  6. novembra  dalje bodo na šoli zbirali potrošni material za varno hišo Palčica, domu številnih otrok, ki ne preživljajo svojega otroštva v ljubečem in skrbnem okolju, od koder jih je pregnalo fizično in psihično nasilje ter spolno nadlegovanje. December bo na GCC minil v znamenju sodelovanja pri Anini zvezdici in sedaj že tradicionalne božične večerje mladih podjetnikov z GCC, članov krožka GCC Start Up, ki so to leto v goste povabili mamice in otroke z Materinskega doma Celje.

GCC se tudi kot članica mreže Unesco ASPnet in šola s programom MEPI pri svojem delu trudi poudarjati zlasti tiste vrednote, ki so zlasti v aktualni družbeno-političnih razmerah vsak dan znova postavljene pred preizkušnjo. Šola se lahko sicer pohvali tudi z zelo dejavnim Šolskim skladom, ki ga vodijo starši, razvejano mrežo tutorjev in prostovoljcev ter z večletnim sodelovanjem pri nacionalni akciji Anina zvezdica, ekoakcijah zbiranja starega papirja, tonerjev in zamaškov, zbiranjem učbenikov, šolskih potrebščin in igrač ter sprotnimi odzivi na aktualne problematike.

foto: GCC arhiv