Obolelemu celjskemu glasbeniku pomagali zbrati sredstva za terapije z dobrodelnim koncertom in dražbo


V prejšnjem mesecu se je na celjski Špici odvila dobrodelna prireditev v korist glasbenika Antonia Čemažarja, ki je med drugim svojčas razveseljeval mimoidoče v mestnem središču ali kakšni drugi lokaciji.

Marsikdo ga je spoznal tudi kot celjskega Božička, v čigar vlogi se je Antonio z željo po razveseljevanju drugih odlično znašel.

Nedolgo tega je Čemažar doživel možgansko kap, ki je okrnila njegove sposobnosti, za katero je potrebna tudi rehabilitacija, zanjo pa so potrebna obsežnejša sredstva, ki jih skupaj z ženo Stanko, ki skrbi zanj, ni premogel. Vse skupaj se je dotaknilo celjskega medijca Iztoka Gartnerja, ki je s prijateljico Ingrid Glušič organiziral dobrodelni koncert.

Njegovemu vabilo se je odzvalo skoraj petdeset glasbenikov, obiskovalci pa so sredstva prispevali tudi z dražbo umetniških del. Na kraju se je nabralo preko šest tisočakov, nekateri pa so prispevali tudi kasneje. Dogajanje na Špici je trajalo kar sedem ur!

Gartner je na svojem profilu sporočil, da se je rehabilitacija začela na polno. Z Antoniem sodeluje zasebni fizioterapevt, pričakuje pa tudi datum začetka obravnave v Univerzitetnem rehabilitacijskem Inštitutu Republike Slovenije – Soča.

O zgodbi Antonia in Stanke Čemažar je na svoji Facebook strani Face iz moje Knjige obrazov nedavno pisala Nataša Gerkeš: