Pivo in cvetje 2019, petkov večer: tudi dež ni ovira (foto, video)


Čeprav je bil petek večji del deževen, je v Laško prišlo ogromno ljudi, željnih zabave in piva. Festival Pivo in cvetje vsako leto privabi žejna grla od blizu in daleč že 55 let. Glasba za vse okuse in seveda pivo, ki teče v potokih. Zabava zagotovljena.

Center za šport, turizem, informiranje in kulturo Laško letos ponuja štiridnevno dogajanje, ki se je začelo v četrtek, 11. julija. Časa za obisk imate do zaključka, ki bo v nedeljo, 14. julija. Poskrbljeno je za vse starostne skupine. Za najmlajše je zaživela Mavrična dežela pred kulturnim centrom, na desnem bregu Savinje se adrenalina željni zabavajo v zabaviščnem parku. Ne manjkajo niti laške mažoretke ob spremljavi pihalne godbe. Za starejše na vsakem koraku stojijo “jurčki”, pri katerih se dobi “zeleno zlato” v tekoči obliki. Za živo glasbo pa je potrebno do katerega od štirih odrov.

pivo_in_cvetje_2019_00
Pivo in cvetje 2019; Foto: DejC

Glasba na festivalu Pivo in cvetje

Glasba je pomemben dodatek dobremu vzdušju ob hladni osvežitvi. Na štirih odrih lahko večina najde nekaj po svojem okusu. Tako lahko letos pri odru Malt na svoj račun pridete ljubitelji elektronske glasbe, pri odru Jubilejnik se ustavite tisti, ki so vam všeč narodni in zabavni zvoki, pri Laščanu nostalgijo obujajo oboževalci 80ih. Tam se predstavljajo tudi tribute bandi (imitatorji), na Zlatorogovem odru ob Savinji pa večinoma slišimo rokerske melodije.

Utrinke iz vseh odrov si poglejte v videoposnetkih spodaj. Strnjeno dogajanje pa v fotogaleriji. Program nastopajočih je tukaj.

Cvetje

Če ste se vprašali, kaj ima cvetje pri prazniku piva. Hortikulturno društvo Laško tradicionalno okrasi zelenice v mestu s cvetjem, ki prireditvi doda prav poseben čar. Cvetja je v izobilju in prav zato je Laško še posebej pisano v času festivala.

In čeprav hmelj ni rožica, v tem času pridno dozoreva za naslednjo žetev in novo letino pijače, ki so jo pili že faraoni.

Ansambel Saša Avsenika:

Šank Rock:

Help! A Beatles Tribute:

Deyco:

Full Trunk:

Fotogalerija:

Dejan Cvetanoski