Poletje v knežje mesto prinaša Festival Celjski grad – program dogajanja (video)

13. 06. 2018 05:45

Festival Celjski grad bo tekom poletja v knežje mesto prinesel pravi spektakel in poskrbel za pestro paleto različnih dogodkov na izjemnem odprtem prizorišču. Projekt je nastal pod okriljem Zavoda Celeia Celje, Hiše kulture Celje in Mestne občine Celje.

Festival Celjski grad – program

Med 22. in 7. julijem bo na celjskem gradu potekal Festival Celjski grad, v okviru katerega se bo zvrstil izbor najboljših glasbenih, glasbeno-gledaliških in filmskih programov vrhunskih lokalnih producentov.

22. junija ob 20. uri bo Celjski grad s festivalom odprl svoja vrata ljubiteljem filmske glasbe, saj bo v organizaciji Kluba študentov Celje potekal koncert filmske glasbe. Za pravo glasbeno doživetje bodo poskrbeli Policijski orkester, pevka Raiven, violinist Matej Haas in trobentač Peter Firšt. Za piko na i se bodo nastopajočim pridružili tudi plesni ansambel pod vodstvom koreografinje Aje Zupanec, lanski Severjev nagrajenec, igralec Alen Mastnak in vodilni slovenski oblikovalec luči David Andrej Francky.

29. junija ob 21. uri bo Stari grad prevzela kultna slovenska zasedba Laibach, ki bo letošnje poletje po daljšem času ponovno na vseslovenski turneji, a ravno za Festival Celjski grad obljublja neponovljivo vizualno doživetje.

Prve tri dni julija bo na gradu gostoval Mestni kino Metropol, ki bo na treh zaporednih projekcijah na prostem 1., 2., in 3. julija predstavil novo komedijo Ti loviš!, nadaljeval z dokumentarnim filmom o slavni pevki Whitney Houston, zaključil pa z vrhunsko srhljivko Podedovano zlo.

30. junija in 7. julija se v zavetje gradu vrača muzikal Veronika Deseniška, ki bo s tem vstopil v svojo tretjo sezono. Gre za eno najambicioznejših glasbeno-gledaliških produkcij tega desetletja, predstave, ki jih, z Evo Černe v naslovni vlogi, izvaja ansambel več kot 60 pevcev, igralcev, plesalcev in glasbenikov, pa si je v preteklih sezonah ogledalo več kot 17.000 obiskovalcev.

6. julija pa bo Festival Celjski grad dosegel sklepno dejanje z izvedbo slavne Orffove mojstrovine Carmina Burana. Potekala bo v organizaciji Slovenskega tolkalnega projekta, ki bo poskrbel za pravi spektakel s 150-članskim ansamblom z dvema koncertnima klavirjema, veliko tolkalno zasedbo in več pevskimi zbori, zbranimi okoli pevskega zbora Slovenske filharmonije. Spektakularno glasbeno delo bodo dopolnile videoprojekcije Staneta Špegla in pirotehnični učinki.

S sodelovanjem do še bolj bogate celjske kulturne ponudbe

V okviru festivala bodo ljubitelji kulture lahko Stari grad Celje obiskali z brezplačnimi avtobusimi prevozi, vstopnice za posamezne dogodke pa si lahko zagotovite prek spletnega portala Eventima, na vseh Eventovih prodajnih mestih in na TIC Celje.

Festival Celjski grad bo s svojo pestro paleto dogodkov in enkratnim ambientom, ki obiskovalca ne pusti ravnodušnega, Celje še bolj brezkompromisno uvrstil na turistično-kulturni zemljevid Slovenije, prav tako pa bo še močneje utrdil sloves gradu kot najveličastnejšega slovenskega poletnega prizorišča. Vsak dogodek so zasnovali izjemni lokalni producenti in cilj je, da ne bo šlo le za enkraten dogodek. Festival Celjski grad je plod odličnega sodelovanja med posameznimi akterji na lokalni ravni, s skupnimi močmi pa lahko tudi korenito dvignejo kakovost že bogate celjske kulturne ponudbe.

Več o  festivalu so nam organizatorji razkrili na ponedeljkovi novinarski konferenci, ob čemer je podrobnosti pojasnil Miha Firšt:

festival-celjski-grad

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
167 queries in 1,031 seconds.