Policija prosi, da za nenujna vprašanja ali prijave raje pokličete in ne hodite na postajo


Policijske enote na območju Policijske uprave Celje so od prve potrjene okužbe s koronavirusom v Sloveniji prejele izjemno veliko klicev, telefoni praktično vseskozi zvonijo. Samo na številki 113 so od 10. marca prevzeli 1.759 klicev, ljudje pa so se na policijo obračali zaradi različnih razlogov.

Policijske enote so obravnavale 446 interventnih dogodkov, od tega 12 nujnih intervencijskih dogodkov s področja prometa, javne varnosti in kriminalitete. Obravnavali so vlome, tatvine, požare poškodovanja oseb in predmetov ter mnoga druga kazniva dejanja, ukrepali so zaradi hujših kršitev prometnih pravil in obravnavali prometne nesreče, iskali pogrešane osebe, izvajali predpise s področja varstva živali ter mnogo drugega.

Ves čas, sedaj in tudi v prihodnje, je in bo naše delo teren. Policisti dan za dnem, 24 ur na dan izvajajo vse tiste policijske naloge, s katerimi varujejo življenje ljudi, skrbijo za njihovo osebno varnost in varnost premoženja. Ker želijo naloge učinkovito opravljati še naprej, zaradi zdravja naših zaposlenih in zdravja ostalih ljudi, omejujejo obiske na policijskih postajah.

Občane zato prosijo, naj za nenujne prijave in vprašanja uporabljajo elektronsko pošto in telefon in naj čim manj hodijo neposredno v policijske enote.

Z ukrepom ne odrekajo uslug državljanom, ampak jih v primerih, ko je to možno, samo napotujejo na druge, že obstoječe in uveljavljene, komunikacijske kanale.

Če občani niso prepričani ali je potrebno osebno priti na policijsko postajo, naj predhodno pokličejo na telefonsko številko postaje in se pozanimajo. Gre za ukrep, s katerim želijo omejiti stike in v kar največji meri poskrbeti za varnost in zdravje vseh.

Kontaktne številke policijskih postaj na območju Policijske uprave Celje so na tej povezavi (klik).

“Ponovno izpostavljamo, da je interventna številka 113 namenjena za klice v sili, denimo za obveščanje o kršitvah javnega reda in miru, o prometnih nesrečah, kaznivih dejanjih, torej takrat, ko ljudje nujno potrebujejo pomoč policije,” ob koncu zapisa izpostavljajo policisti.

Vse informacije o koronavirusu so zbrane v seriji prispevkov TUKAJ (klik!)