Polulski most odprt, za ponedeljkovo prostovoljsko akcijo prijavljenih že skoraj 200 Celjanov


Včeraj popoldan so za osebni promet odprli most Polule. Še vedno zaradi razmočenega terena ostaja zaprt mestni park, kjer se pospešeno sanirata tudi ledena dvorana in tenis igrišča. Zaprti ostajata tudi splavarska in levška brv.

Skoraj 200 prostovoljk in prostovoljcev se je že odzvalo vabilu na ponedeljkovo prostovoljsko akcijo. Zainteresirani se lahko javijo do petka do 12. ure, in sicer tako, da se vpišejo na spletni obrazec.

Tudi tokrat bo zborno mesto bo pred dvorano Zlatorog, odhodi avtobusov pa ob 8. uri. Gre za celodnevno akcijo, ki se je lahko udeležijo starejši od 15 let. Vse, kar morajo imeti s seboj, so zaščitne rokavice in primerna oblačila ter obutev. Vsem prostovoljkam in prostovoljcem bodo zagotovili prehrano. Akcija bo potekala koordinirano, zato se ji lahko pridružijo samo tisti, ki bodo uporabili organiziran prevoz.

Varstvo otrok in šolarjev

V Celju je omogočeno nujno brezplačno varstvo za otroke staršev, ki pomagajo pri odstranjevanju posledic škode v občinah naše regije. Pogoj za sprejem otroka v varstvo je, da je zdrav. Starši morajo sporočiti tudi morebitne otrokove posebnosti (dieta, zdravila …). Za prehrano bo poskrbljeno (zajtrk, kosilo, popoldanska malica). Nujno varstvo za predšolske otroke bo organizirano v Vrtcu Zarja, enota Mehurček,  Cesta v Lokrovec 30, od 6.15 do 16.30.  Starši lahko prijave oddajo na naslov r[email protected] ali pokličejo na mobitel 040 761 166.

Nujno varstvo za osnovnošolske otroke bo organizirano na I. osnovni šoli Celje, v prostorih šole na Kosovelovi ulici 14, med 7.00  in 15.00. Otroke lahko starši prijavijo na povezavi https://1ka.arnes.si/a/df86190b, oziroma pokličejo za dodatne informacije na številko 03 428 51 11.

Ostale oblike pomoči

Občanke in občane, ki želijo pomagati na terenu, se lahko prijavijo preko spletne aplikacije Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Poplave 2023.

Vsi, ki želijo donirati finančna sredstva za pomoč v Savinjski regiji, lahko to storijo preko Društva Enostavno pomagam.

Tisti, ki želijo donirati finančna sredstva za prizadeta območja po celi državi, pa lahko to storijo preko Rdečega križa in Karitasa oziroma s kratkimi SMS sporočili UJMA5, UJMA10, KARITAS5 ali KARITAS10 na številko 1919. Humanitarne organizacije sprejemajo tudi vloge za pomoč vseh prizadetih v ujmah.