Poslanica župana Bojana Šrota ob prazniku Mestne občine Celje (video)


img_7042_purg_mDrage Celjanke, dragi Celjani!

Naše knežje mesto 11. aprila praznuje svoj praznik, to je obletnica pridobitve mestnih pravic. Letos je mestni svet odločil, da podeli naslednja priznanja: naziv častnega meščana, arhitektu Janku Hartmanu, zlati celjski grb gospodarstveniku Tomažu Benčini, srebrne grbe mag. Marijani Kolenko, Ekonomski šoli Celje in Nogometnemu klubu Celje, bronaste grbe dr. Borutu Batagelju, Lenartu Horvatiču in Območni obrtno-podjetniški zbornici Celje. Letos podeljujemo kar šest kristalnih celjskih grbov odličnim diplomantkam. 

Vsak ob štirinajstih prejemnikov najvišjih priznanj je izjemen. 

Res je, da naš praznik ne bo takšen, kot smo ga vajeni. Kljub temu želim povedati, da sem ponosen na naše mesto in na naše ljudi, še posebej na naše nagrajence. 

Epidemija nas je postavila pred velik izziv, občanke in občani, pa tudi različne organizacije (društva, samostojni podjetniki, gospodarstveniki, obrtniki …) so se znašli v stiski. Kolikor bo v naši moči, bomo pomagali, svoje ukrepe bomo uskladili z državnimi in jih po potrebi prilagajali našemu okolju. Po najboljših močeh bomo skušali omiliti posledice izrednih razmer. Obljubljam, da bomo ohranili čut za socialno pravičnost.

Ob tem želim ponovno pozvati Celjanke in Celjane, da v teh razmerah ravnajo samozaščitno in jih pohvaliti, ker v veliki meri ukrepe že upoštevajo. Verjamem, da bomo skupaj premagali tega nevidnega sovražnika.

Medtem seveda ne smemo pozabiti na delo občinske uprave, na sedanjost in prihodnost. Ko bo vsega tega konec, bo treba iti z dvignjeno glavo naprej. Skupna vrednost investicij v Mestni občini Celje, ki so v izvajanju, je okoli 60 milijonov evrov, če k temu prištejemo še investicije, ki jih bo izvajala država na našem območju, je vrednost 70 milijonov evrov. Trenutno imamo 18 aktivnih projektov. Daleč največja investicija je nova stanovanjska soseska v Dečkovem naselju, kjer bomo zgradili 142 novih stanovanj in garažno hišo. Pri koncu je tudi obnova nekdanje veleblagovnice T, kjer bomo uredili poljudnoznanstveni park. Projektov je še mnogo in vse to nas drži po konci ter nam daje voljo za naprej.

Drage Celjanke, dragi Celjani!

Iskreno vam čestitam ob prazniku Mestne občine Celje, 11. aprilu, želim vam veliko zdravja, optimizma in zaupanja, da kmalu pridejo boljši časi. Skupaj bomo zmogli.

Do takrat vam želim, da bi vsemu navkljub v vsakem dnevu našli kaj lepega. Letos je čas praznika tudi velikonočni čas, zato vam voščim tudi blagoslovljene velikonočne praznike z obilo družinske sreče. 

Letos praznujemo doma. Vse najboljše, Celjanke in Celja. Ostanite zdravi!

Bojan Šrot, župan Mestne občine Celje

Spodaj lahko poslanico ob prazniku Mestne občine Celje tudi poslušate:

praznik_moc_2020_doma