Poštni glasovi spremenili strukturo poslancev s Celjskega

12. 06. 2018 15:03

Z današnim dnem so znani končni izidi predčasnih parlamentarnih volitev, saj je Državna volilna komisija preštela tudi glasovnice, ki so po pošti prišle iz tujine.

Na takšen način je glasovalo 6829 volilnih upravičencev, tako da jih je na koncu glasovalo 901.512. Vseeno je prišlo do kar treh sprememb pri sestavi Državnega zbora, od tega kar dve oz. tri na Celjskem, odvisno od zornega kota.

Med kandidati, ki ne bodo v njegovi sestavi, čeprav je sprva kazalo tako je tudi Martin Mikolič, ki je za Novo Slovenijo kandidiral v šmarskem okraju, ki sodi v mariborsko volilno enoto. Namesto njega bo v spodnjem domu parlamenta Aleksander Reberšek z Vranskega (volilni okraj Žalec II), ki je po pošti sicer prejel tri (3) glasove iz tujine, kar je 13 manj od Mikoliča, sicer župana Občine Rogatec, a so se ostali glasovi porazdelili drugače.

Državnozborskega stola ne bo zasedel niti Jožef Ribič, ki je kandidiral pri Stranki Alenke Bratušek v volilnem okraju Žalec I. Namesto njega bo v Ljubljano hodil v službo Andrej Rajh, ki pri tej stranki kandidiral v okraju Maribor VI. Ribič je po pošti sicer prejel en glas, Rajh pa nobenega.

 

Preberite, kaj so izvoljeni poslanci povedali o razpletu volitev, svojem uspehu in pričakovanjih glede bodoče koalicije.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
145 queries in 0,907 seconds.