Potrjena okužba pri strokovni delavki Vrtca Zarja Celje

03. 09. 2020 09:38

Včeraj je bilo sicer v Sloveniji že drugi dan zapored potrjenih čez 50 okužb, kar se je nazadnje zgodilo na vrhuncu prvega vala epidemije, in sicer 26. in 27. marca ko je bilo zaporedoma potrjenih 61 in 52 okužb. Na Celjskem je bilo včeraj potrjenih 5 novih okužb.

Včeraj so bili v Vrtcu Zarja, enota Ringa raja, obveščeni o potrjeni okužbi s koronavirusom pri strokovni delavki. 5 delavk in 12 otrok je moralo v karanteno.

“Vzpostavili smo kontakt s predstavnikom NIJZ-a, ki nam je podal navodila za nadaljnje ukrepanje.

Po posvetovanju z epidemiologom, so bili danes v večernih urah obveščeni vsi starši tistih otrok, ki so bili v neposrednem stiku z zaposleno, pri kateri je bila potrjena okužba, da njihov otrok ostane doma, saj jim bo s strani NIJZ-a odrejena karantena. V karanteni ostaja tudi pet strokovnih delavk.

Vsi ostali zaposleni in otroci lahko po navodilih NIJZ normalno prihajajo na delo oz. obiskujejo vrtec, saj enota Ringa raja posluje po običajnem poslovalnem času. Zaradi varnosti otrok, ki lahko obiskujejo vrtec bo odprt dostop z dne, 3. 9. 2020 samo s strani malčkovega vhoda.

Merilo za karanteno je po navodilih NIJZ samo daljši neposredni stik z okuženo osebo. Po vrnitvi otrok, ki bodo v karanteni, bodo morali starši pri ponovnem prihodu otroka v vrtec, izpolniti izjavo, ki je dostopna v vrtcu oz. na naši spletni strani.

V vseh enotah vrtca izvajamo higienska priporočila za preprečevanje širjenja možnosti okužbe s SARS-CoV-2, v enoti Ringa raja pa bomo izvedli še dodatne poostrene ukrepe po navodilih NIJZ in sicer z dne, 3. 9. 2020

Prosimo vas, da dosledno upoštevate navodila vrtca, ko pripeljete oz. odpeljete otroka (razkuževanje rok in uporaba zaščitne maske). Pozorni bodite tudi na zdravstveno stanje in v primeru pojava bolezenskih znakov, otroka obdržite doma ter vzpostavite kontakt s pediatrom, ki vam bo dal nadaljnja navodila. Prav tako v vrtec ne prihajajte starši, ki imate morebitne znake obolenja, “ je sporočila ravnateljica vrtca Mateja Kobal. Včeraj so okužbo potrdili tudi v OŠ Braslovče.

Včeraj na Celjskem potrjenih 5 okužb

Včeraj je bilo v Sloveniji, na podlagi 1653 testiranj, potrjenih 53 okužb z novim koronavirusom. Že drugi dan zapored je tako potrjenih čez 50 okužb, kar se je nazadnje zgodilo na vrhuncu prvega vala epidemije, in sicer 26. in 27. marca ko je bilo zaporedoma potrjenih 61 in 52 okužb. Hospitaliziranih je 26 bolnikov s covidom-19, štirje potrebujejo zdravljenje na intenzivni negi. Včeraj ni umrl noben oboleli za covidom.

Po podatkih sledilnika covid-19 je bilo največ okužb včeraj potrjenih v Ljubljani 14. Na Celjskem je bilo potrjenih 5 novih okužb. V Šentjurju dve, po ena pa v Celju, Rogaški Slatini in na Polzeli.

V celotni Savinjski regiji je potrjeno aktivno okuženih trenutno 80 oseb, kar je šest manj kot včeraj. Regionalno se po aktivnih primerih uvrščamo na dugo mesto v Sloveniji. Največ aktivnih je v Osrednjeslovenski regiji, in sicer 158 oseb. Največ aktivno okuženih v naši regiji je v Celju (22) sledijo Šentjur (13), Rogaška Slatina (11), Velenje (8), Laško (4), Slovenske Konjice (4), Žalec (3), Rečica ob Savinji (2), Ljubno (2), Šmarje pri Jelšah (2), po eno aktivno okuženo osebo pa imajo še v občinah Dobrna, Tabor, Vitanje, Nazarje, Polzela in Štore. V Sloveniji je trenutno aktivno okuženih 496 oseb

V Savinjski regiji od začetka epidemije še niti ene okužbe niso potrdili v občinah Vransko, Gornji Grad, Luče in Solčava.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
159 queries in 0,807 seconds.