Pravljična dežela Celje 2021 v okrnjeni obliki


Pravljično Celje se preveša v drugo polovico, ko se bodo po čudovito okrašenih mestnih ulicah sprehodili pravljični liki iz Pravljične dežele. Z njo bo od 17. decembra in do konca leta 2021 popestreno praznično vzdušje našega mesta.

Pravljično Celje in Pravljično deželo sicer tudi letos kroji epidemija in ukrepi, ki ji sledijo, o čemer smo več pisali tukaj.

Čas pravljičnosti zaokrožuje Pravljična dežela, ki jo soustvarijo pravljične vile in škrati. Pravljična dežela s pravljičnimi zgodbami in popotovanji pričara nekaj pravljičnih doživetij v samem mestu in oživi na Glavnem trgu.

Od petka, 17. decembra, bodo pričarali nekaj pravljičnega vzdušja s pravljičnimi sprehodi v jutranjem času, ki bodo namenjeni najmlajšim obiskovalcem celjskih osnovnih šol, posameznim razredom, v mehurčkih.

V popoldanskem času bodo v Pravljično deželo prišle pravljične vile in škrati, ki bodo otrokom pripovedovali pravljične zgodbe. Po Pravljičnem Celju bo vozila tudi pravljična kočija, ki bi lahko v mesto pripeljala celo Božička in Dedka Mraza.

Na velikem zaslonu, na Krekovem trgu se bodo vseskozi predvajale pravljične zgodbe pravljičnih vil in škratov.

V avli Muzeja novejše zgodovine, ki je že 22 let del Pravljične dežele, se je naselil Škrat Smetnjaček.

Pravljični sprehodi Pravljične dežele so prilagojeni ukrepom in priporočilom Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Ob spoštovanju vseh ukrepov, medsebojne razdalje in priporočil, se bodo izvajalci potrudili pričarati pravljično vzdušje v mestu, kot del pravljičnih doživetij Pravljičnega Celja in Pravljične dežele.