Praznik Mestne občine Celje letos praznujemo doma (foto)


To soboto naše čudovito mesto praznuje! 11. april je obletnica pridobitve mestnih pravic in vsako leto ta zgodovinski dogodek ponosno praznujemo ves mesec april.

Letos osrednje slovesnosti in drugih prireditev ob prazniku zaradi izrednih razmer žal ne bo, so pa na Mestni občini Celje izdali praznično brošuro s predstavitvijo vseh prejemnikov najvišjih priznanj Mestne občine Celje.

praznik_moc_2020_doma

Celje je letos dobilo novega častnega meščana, arhitekta Janka Hartmana, ki je pomembno zaznamoval podobo našega mesta. Zlati celjski grb je bil podeljen gospodarstveniku Tomažu Benčini, srebrni grbi mag. Marijani Kolenko, Ekonomski šoli Celje in Nogometnemu klubu Celje, bronasti grbi pa dr. Borutu Batagelju, Lenartu Horvatiču in Območni obrtno-podjetniški zbornici Celje. Letos MOC podeljuje kar šest kristalnih celjskih grbov odličnim diplomantkam. 

“Vsak od štirinajstih prejemnikov najvišjih priznanj je izjemen in je Celju dal veliko. Nanje smo ponosni. Takoj, ko bo to mogoče, bomo osrednjo slovesnost ob prazniku in uradno podelitev priznanj nadoknadili,” so zapisali na občini.

Tukaj je dostopna predstavitev prejemnikov priznanj s fotografijami.   

Galerija na prostem malo drugače

Že prejšnji teden smo predstavili fotografije vrtčevskih otrok, ki so ustvarjali na temo »Znanost: sanjamo sanje – odkrivamo znanje«. Danes pa predstavljamo osnovnošolce in gimnazijce, ki so ustvarjali na isto temo. Letos poleti bo namreč za mlade in tudi življenjsko bolj izkušene obiskovalce vrata odprl Tehno park Celje. To bo za naše mesto velika pridobitev, ki se je veselijo predvsem otroci in mladi, zato so letošnje ustvarjanje posvetili prav znanosti na poljuden način.

Vsem ustvarjalcem, kakor tudi njihovim mentoricam in mentorjem, so za vložen trud in delo na Mestni občini Celje zelo hvaležni. Ko bo to mogoče jih bomo Celjankam in Celjanom predstavili tudi v starem mestnem jedru Celja. V težkih časih je še posebej pomembno opaziti tudi dobre zgodbe, ki nas povezujejo,” dodajo na občini.

Vabljeni k ogledu galerije izdelkov celjskih osnovnošolcev in gimnazijcev spodaj:

foto: MOC