Pred knjižnico namesto igral urbani elementi za posedanje in igro

10. 07. 2018 11:57

Prejšnji teden je bila končana obnova pohodne strehe pri Osrednji knjižnici Celje. Seveda pa je takoj padlo v oči, da na na novo urejena pohodna streha ne premore več priljubljenih otroških igral.

Danes so iz Mestne občine Celje sporočili, da bodo na mestu, kjer so bila igrala, postavljeni urbani večfunkcijski elementi.

urbani-elementi-1Mestna občina Celje je ob sanacijskih delih uredila tudi površine pohodne ploščadi pri Osrednji knjižnici Celje. Primarni razlog za zaprtje pohodnih površin pred knjižnico je bila celovita sanacija strehe otroškega oddelka knjižnice in preprečevanje nadaljnjega zatekanja vode v objekt.

Na delu površine, kjer je bila prej umetna trava, je sedaj vgrajena Playtop podlaga, ki je blažilna gumirana varovalna podlaga. Po uskladitvi z Zavodom za varstvo kulturne dediščine Celje, urbanisti in projektantom so se na občini odločili, da na mestu, kjer so bila igrala, postavijo večfunkcijske mobilne urbane elemente oz. kroge, na katerih se lahko poseda in igra. Postavitev elementov je predvidena v mesecu avgustu.

Rešitev je, kot so zapisali na občini, skladna z urbanistično-arhitektonskim oblikovanjem za to območje. V prostorskih sestavinah planskih aktov občine spada to območje ob upoštevanju namenske rabe prostora v III. območje varstva pred hrupom. Osrednja knjižnica Celje je tudi študijska knjižnica in osebam v izobraževalnem procesu mora biti zagotovljeno primerno okolje. Dodajajo, da otroci ob Savinjskem nabrežju kljub temu ne ostajajo brez igral, saj se ograjena igrala z različnimi elementi nahajajo 100 metrov stran in v Mestnem parku.

Mestna občina Celje si s celovito sanacijo pohodnih površin in namestitvijo urbanih elementov prizadeva, da prostor pred knjižnico še naprej ostaja prostor za druženje in izvedbo različnih dejavnosti.

rokovo-poletje-2018-klik

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
160 queries in 1,791 seconds.