Avtocesta po nesreči spet odprta, še vedno zastoji

15. 10. 2018 11:21

Zaradi prometne nesreče na avtocesti med v bližini počivališča Lopata je bila danes Štajerska avtocesta zaprta med Celjem Zahod in Celjem center proti Mariboru. Okrog 10. ure je v smeri proti Mariboru, kjer potekajo vzdrževalna dela, prišlo do naleta več vozil in sicer dve tovorni, dve kombinirani in najmanj  dve osebni vozili. V naletnem trčenju se je poškodovalo več oseb, po prvih podatkih ne kaže na hujše poškodbe.

Avtocesta je sedaj že odprta, zastoji pa ostajajo zaradi vzdrževalnih del.

Prometno   nesrečo   je   povzročil  42-letni  voznik  tovornega  vozila  s priklopnikom,  slovenski  državljan,  ki  je  trčil  v osebno vozilo, ki je ustavljalo  za  kolono stoječih vozil. To vozilo je  odbilo v osebno vozilo pred  njim,  pred  tem  vozilom  pa  so  stala tri kombinirana vozila in na začetku  kolone  še  tovorno  vozilo.  Zaradi posledic trčenja so v celjsko bolnišnico  odpeljali  šest  oseb.  Oba  voznika  osebnih  vozil  in  njuni sopotnici  ter dva voznika kombiniranih vozil.  Po prvih podatkih je bila v nesreči  hudo  poškodovana  78-letna sopotnica v enem od osebnih vozil, pri ostalih šestih, ki so bili odpeljani v Splošno bolnišnico Celje, naj bi šlo za lažje poškodbe.

Zaradi  preusmerjenega  prometa  je  gneča  na  obvozni cesti obvoz Medlog, obvoznica zahod, Mariborska ulica, od vojašnice do uvoza Celje – center.Za  nameček  je  zaradi  prometne  nesreče   z materialno škodo zaprta tudi Ljubljanska  cesta,  v  bližini  prostorov  Avto  moto  zveze  Slovenije. V prometni  nesreči  je  bilo  udeleženo  osebno vozilo, predelano na plin iz katerega uhaja plin. Zaradi uhajanja plina je Ljubljanska cesta na tem delu zaprta.

Zaradi  ogleda kraja prometne nesreče in odstranjevanja posledic le te, bo avtocesta v smeri proti Mariboru, na tem odseku, dlje časa zaprta.

Vir: promet.si
Vir: promet.si

Če imate na voljo fotografijo dogajanja in bi jo želeli deliti z našimi bralci, nam jo pošljite na urednistvo@celje.info

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
155 queries in 4,570 seconds.