Primer okužbe s koronavirusom tudi v domu starejših v Štorah, sum okužbe tudi v domu starejših Šmarje pri Jelšah

16. 03. 2020 12:51

Dodano: 17. 3. 2020, 11:15: Zaposlena iz Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah, pri kateri so se pojavili blažji bolezenski simptomi, NI OKUŽENA z virusom covid-19. Rezultati testiranje 18 zaposlenih še niso znani.

Včeraj so preventivno odvzeli brise vsem zaposlenim v domu. Po objavi rezultata testiranja so se pristojni odločili, da testirajo brise 18 zaposlenih, na rezultate bo treba počakati do popoldneva.
Vsi stanovalci doma v Šmarju pri Jelšah in enoti v Podčetrtku se počutijo dobro.

Dodano: 18. 3. 2020, 6:15: Tudi preostala dva testa na novi koronavirus pri zaposlenih v domu Lipa Štore sta bila negativna. Vseh 13 je tako negativnih. 

Dodano: 17. 3. 2020, 12:15: Potem ko je bila v nedeljo potrjena okužba z novim koronavirusom pri eni zaposleni v domu starejših občanov Lipa v Štorah, so odvzeli brise 13 zaposlenim, ki so bili z njo v stiku. Doslej so prejeli izvide za 11 zaposlenih, ki so bili vsi negativni, preostala dva še čakajo. Stanovalci so zdravi in se počutijo dobro, poroča RTV Slovenija.

Prvi primer okužbe z novim koronavirusom je bil potrjen tudi v domu starejših Lipa v Štorah, ki oskrbuje okoli 230 starejših.

V Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah preventivno izvajajo odvzem brisov pri zaposlenih, saj so se pri eni izmed njih včeraj razvili znaki okužbe s koronavirusom.

Podatki o številu okuženih na Celjskem na dan 15. 3. 2020: v Šmarju pri Jelšah 20, v Mozirju 1, v Rogaški Slatini 3, v Grobelnem 3, v Pristavi pri Mestinju 1, v Podplatu 3, v Šempetru v Savinjski dolini 3 in v Šoštanju 1.

Okužena naj bi bila ena izmed zaposlenih, ki prihaja iz občine Šmarja pri Jelšah, kjer vladajo izredne razmere zaradi velikega števila okuženih – razmere v Šmarju lahko podrobneje spremljate na Kozjansko.info. Zaposlena je takoj po ptrditvi okužbe obvestila dom starejših Lipa in se samoizolirala.

“Ostali zaposleni v domu ne kažejo znakov okužbe. Vse, ki so bili pretekli teden v stiku z omenjeno delavko iz Šmarja pri Jelšah, danes pošiljamo na testiranje,” je za Novi tednik povedala direktorica doma Lipa Marinka Hrnčič.

Preventivni ukrepi v domu upokojencev Šmarje pri Jelšah

V šmarskem domu upokojencev preventivno ukrepajo zaradi morebitne okužbe s koronavirusom. Znaki okužbe so se v nedeljo razvili pri eni izmed zaposlenih. Uslužbenka in vsi zaposleni, ki so bili v kontaktu z njo, so bili takoj poslani domov. Zaposleno z znaki okužbe je pri prehodu meje prevzela hrvaška epidemiološka služba in se odločila za testiranje pozno popoldan. Rezultati še niso znani.

Vsi zaposleni in stanovalci se zaenkrat počutijo dobro in ne kažejo bolezenskih znakov. Pri vseh stanovalcih se izvajajo redna spremljanja zdravstvenega stanja in še poostreni ukrepi preprečevanja prenosa.

Vodstvo doma je danes na ministrstvo za zdravje in skupnost socialnih zavodov pod nujno ponovno poslalo zahtevo za dostavo zaščitne opreme, na kar opozarjajo že več kot mesec dni.

Vse informacije o koronavirusu so zbrane v seriji prispevkov TUKAJ (klik!)
Spodaj lahko spremljate število okuženih po regijah (avtor inforgrafike je MMC RTV Slovenija):

foto: Dom Lipa

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
164 queries in 1,745 seconds.