Pust Vransko 2012 (foto)

19. 02. 2012 20:33

Na Vranskem se je v soboto odvil največji pustni karneval v Spodnji Savinjski dolini. V povorki so sodelovali otroci, osnovnošolci ter posamezne in skupinske maske – skupaj skoraj 40 skupin, ki so se sprehodile skozi osrednji trg.

Kot vsako leto, so se tudi tokrat predstavile nekatere zelo izvirne pustne maske, ki so navdih našle v aktualnih dogodkih preteklega leta. Tako niso manjkali razvpita italijanska ladja Costa Concordia, lesena vila zakoncev Karner, Smrkci, gradbena podjetja in skupina Janševa dieta.

Strokovna komisija je imela zahtevno delo. Ocenjevala je izvirnost in trud, ki so ga skupine vložile v izdelavo mask. Na koncu je izbrala najboljše.

Zmagalo je Športno rekreativno društvo iz Ločice pri Vranskem, ki je uprizorilo zmagovalni slalom Tine Maze. Spremljala jo je celotna ekipa A Maze.

Člani so z zmago osvojili 800 evrov nagrade, ki jo bodo podarili Dejanu Grilju, 27 letnemu domačinu, ki je pred več kot tremi leti v hudi delovni nesreči izgubil obe roki v nadlahti. Za nakup bionske proteze, ki bi mu olajšala življenje, sicer potrebuje 170 tisoč evrov.

Drugo mesto so zasedli Rokovnjači iz Občine Lukovica, ki so prejeli 400 evrov, tretje mesto pa je osvojil Gališki pust z masko Vikingi iz Galicije pri Žalcu, ki so si razdelili 200 evrov nagrade.

Karneval je obiskalo 3 tisoč ljudi, ki jih je po povorki do večera zabavala skupina Mladi Gamsi.

Oglejte si še bogato foto-reportažo s pustnega rajanja v Celju.

T&F: Špela Kumer

Oznake: , , , , , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
183 queries in 0,673 seconds.