Razstava mačk Celje 2015 (foto, video)


Razstava mačk je v prostore Celjskega sejma privabila številne obiskovalce.
Razstava mačk je v prostore Celjskega sejma privabila številne obiskovalce.
Tudi birmanske mačke so uspešno zastopana pasma na mačjih razstavah.
Tudi birmanske mačke so uspešno zastopana pasma na mačjih razstavah.

Tekom sobote in nedelje je v dvorani E Celjskega sejma potekal prav poseben spektakel za vse ljubitelje mačk.

Felinološko društvo Celje je v knežjem mestu namreč že 28. leto zapored organiziralo mednarodno razstavo mačk, ki je privabila razstavljalce mačk iz vse Slovenije, Hrvaške, Italije, Avstrije in Švice.

Pestro obarvan program se je začel že v soboto, ko je potekal izbor najlepših mačk v posameznih pasmah in izbor najlepših treh mačk po izboru obiskovalcev, prav tako pa so se v best of programu izbirali še najlepši mladiči, nevtri in odrasli.

Za vrhunec dogajanja je zvečer potekala še skupna gala večerja na Celjskem gradu, kjer so si ljubitelji mačk lahko izmenjali izkušnje in prijazne besede.

IZBIRALI NAJLEPŠO MAČKO

Mednarodna mačja razstava je svoja vrata znova odprla v nedeljo, ko je potekal izbor najlepšega legla, izbor najlepših treh mačk po izboru občinstva in še en izbor najlepših mladičev, nevtrov in odraslih.

Strokovno komisijo so sestavljali Hanne Sofie Sneum, Carin Sahlberg, Sabine Mösch in Vanda Marija Godek.

Na samem dogodku smo lahko poklepetali tudi Društvo POŽIV Velenje, ki skrbi za živali brez skrbnikov, na mačji razstavi pa je prav z njihovo pomočjo nekaj muck našlo nov dom.

Poleg tega se je predstavilo tudi več ponudnikov mačje hrane in pripomočkov ter revija za ljubitelje naših kosmatih ljubljenčkov, obiskovalci pa so se tudi lahko fotografirali z mačkami.

DSCN9885 (Kopiraj)

Zmagovalka med orientalskimi mačkami.
Zmagovalka med orientalskimi mačkami.

Pred objektiv smo povabili Tatjano Malgaj, predsednico Felinološkega društva Celje, prav tako pa smo govorili tudi z vzreditelji Maine Coonov, ki so najpogosteje zastopana pasma mačk na tovrstnih tekmovanjih.

Seveda pa se nismo mogli upreti tudi božanju in fotografiranju mačk, tako da si lahko spodaj ogledate bogato fotogalerijo.

 

[simpleviewer width=100% height=700 id=887]

polsi-zarja-2015-2016