Rotary klub Celje ima novo vodstvo

12. 08. 2021 10:47

Rotary klub Celje je na redni skupščini potrdil novo vodstvo kluba, ki ga bo v novem rotarijskem letu vodil predsednik Matjaž Preložnik s podporo Upravnega odbora kluba.

Uroš Rošer je izročil priznanje Paul Harris Fallow članici Manci Kragelj, medtem, ko bo to priznanje v septembru prejel tudi Marjan Kaligaro

Rotary klub Celje je vso rotarijsko leto pod vodstvom predsednika Uroša Rošerja, uspešno kljuboval zelo zahtevnim razmeram povezanim z epidemijo covida-19. Člane kluba mu je uspelo povezovati preko videokonferenc, ki so nadomestile redna ponedeljkova srečanja. Kljub temu, da imajo tovrstna srečanja v primerjavi s srečani v živo prenekatere omejitve, so v klubu lahko uspešno izpeljali velik del začrtanega programa.

Vletu, ki se je v rotarijskem smislu izteklo v mesecu juliju, so se odzivali na številne stiske tako otrok kot starejše generacije in tudi s podporo medijske hiše Novi tednik in Radio Celje izpeljali nekaj odmevnih humanitarnih akcij: podelili štiri prenosne računalnike osnovnošolcem ter enega Varni hiši, ob božično-novoletnih praznikih z dobrotami obdarili okrog 75 starejših in osamljenih ter akcijo ponovili še za velikonočne praznike, pripravili več odmevnih humanitarnih stojnic, na katerih so zbirali sredstva za vse akcije. Ponovno so se povezali z ostalimi humanitarnimi klubi Lions, Leo, Enostavno pomagam, z ostalimi Rotary klubi tudi s klubom Rotary Žalec, podmladki klubov ter prostovoljci OŠ Lava in ponovno dokazali, da združeni zmorejo več. 8. humanitarna dobrodelna tržnica v mesecu juniju je bila odlična osnova za novo veliko akcijo za Varno hišo, saj želijo z zbranimi sredstvi pomagati opremiti kuhinjo, ki bo izboljšala pogoje za bivanje mamic z otroki, ki se zatečejo v varen pristan. Združeno humanitarno tržnico bodo ponovili še v jesenskem času, saj želijo akcijo uspešno

zaključiti. Niso pozabili niti na brezdomce, Društvo Sonček in ostale pomoči potrebne.

Uroš Rošer žezlo predal Matjažu Preložniku
Matjaž Preložnik (levo) in Uroš Rošer (desno)

V mesecu juliju je Uroš Rošer vodenje Rotary kluba Celje predal novemu vodstvu in predsedniku Matjažu Preložniku, ki bo nadaljeval začrtane dolgoletne akcije.

Med prvimi napoveduje 9. združeno humanitarno tržnico v mesecu oktobru v mestnem središču, s katero želijo združeni klubi pripeljati veliko akcijo nakupa nove kuhinje za Varno hišo do konca.

“Člani kluba in predsednik se iskreno zahvaljujejo za medijsko podporo vam in številnim drugim medijem, ki širite zavedanje, da združeni zmoremo več ter krepite zaupanje med ljudmi, da humanitarni klubi opravljajo zaupanja vredno poslanstvo. Zaveza humanitarnih klubov je, da pomagajo lajšati stiske in podpirajo razvoj skupnosti,” je ob uspešno zaključenem rotarijskem letu dejala predstavnica Rotary kluba Celje Marijana Kolenko.

foto: Rotary klub Celje

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
161 queries in 5,420 seconds.