Na 8. dobrodelni tržnici združenih humanitarnih klubov zbirali za Varno hišo (foto)

16. 06. 2021 06:45

Minulo soboto je v celjskem mestnem središču, v organizaciji Rotary kluba Celje, potekala tradicionalna že 8. dobrodelna tržnica združenih humanitarnih klubov Celja in celjske regije. Sredstva so se tokrat zbirala za namen izboljšanja bivanja mamic in otrok v Varni hiši.

Celjsko mestno središče je bilo minulo soboto v znamenju humanitarnosti. Že osmo leto zapored so namreč na dobrodelni tržnici moči združili humanitarni klubi in prostovoljci s Celjskega. Tudi letos je dogodek odlično uspel, čemur je svoje pridodalo tudi lepo vreme, ki je na ulice mestnega središča privabilo nekaj več ljudi. Slednje je potrdil tudi zbrani znesek humanitarne akcije, ki je presegel lanskega, zbrana sredstva pa so bila tokrat namenjena izboljšanju bivanja mamic in otrok v Varni hiši, predvsem za obnovo njihove kuhinje.

Koordinatorka akcije Marijana Kolenko

Na tržnicah je bilo skupaj zbranih 1.850 evrov.

“S tokratno združeno tržnico smo postavili začetek večje akcije – izboljšati pogoje za bivanje mamic in otrok, ki so prisiljene zapustiti lastni dom. Prav izboljševanje pogojev za bivanje v Varni hiši je bila še ena odlična odločitev, saj menimo, da si prav v težkih duševnih stiskah, ki jih doživljajo nekatere matere z otroki, zaslužijo dostojno bivanje in človeka vredno življenje, še posebej v primerih, ko morajo od doma v tuje okolje. V Celju smo lahko upravičeno ponosni na povezovanje vseh humanitarnih klubov, ki se podpiramo, predvsem pa tudi veselimo vseh uspešnih akcij,” je o tokratnem dogodku povedala koordinatorka tržnice Marijana Kolenko.

Prav združevanje vseh klubov, ki se vsa leta trudijo vsak na svoj način zbirati donacijska sredstva skozi različne humanitarne akcije, na osnovi katerih darujejo kar največ sredstev različnim ranljivim skupinam, se iz leta v leto kaže kot odlična praksa, saj lahko združeni v skupnem namenu še uspešneje delujejo.

V tokratnem dobrodelnem projektu so moči združili: Rotary klub Celje, Rotary klub Barbara Celjska , Rotary klub Žalec, Rotaract klub Celje, Lions klub Mozaik, Lions klub Keleia Celje, Lions klub Celje, Leo klub Mavrica Celje, Leo klub Vitezi Celjski, društvo Enostavno pomagam, Prostovoljci OŠ Lava. Akcijo vsako leto podpre tudi ZŠAM s stojnicami ter Viki Ašič, ki za dogodek uredi ozvočenje.

L.Č.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
151 queries in 0,943 seconds.