S slavnostno akademijo obeležili 70 let rokometa v Celju (foto in video)


akademija_70_let_rokometnega_kluba_cpl_1Sinoči se je v celjskem Narodnem domu odvila slavnostna akademija v čast najtrofejnešega slovenskega moškega športnega kolektiva, Rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško. Letos klub obeležuje 70. obletnico delovanja in rokometa v Celju, kar so med drugim obeležili tudi s četrtkovim odprtjem razstave “Cele, Cele!” na Trgu celjskih knezov.

Slovesnosti so se udeležili številni celjski športniki, trenerji in ostali, ki so s svojim delom vplivali na življenje, razvoj in oblikovanje celjskega rokometa. Zbrane je uvodoma pozdravila celjska podžupanja mag. Darja Turk. Izpostavila je, da je celjski rokometni klub močno vplival na razvoj športa v Celju: “Celjani smo ponosni na naše zlate fante, ki so vse od leta 1946 pisali zgodovino kluba. S svojo neomajno voljo in borbenostjo so segali po najvišjih lovorikah in nas navduševali s svojimi igrami in vrhunskimi rezultati.”

Celotnemu nagovoru lahko prisluhnete tukaj:

Večer spominov in izjemnih posameznikov

V zgodbo večera so bili v obliki filmskih zapisov vtkani spomini posameznikov in doživetja, ki povezujejo generacije in govorijo o izjemnosti časa. Spomine so z zbranimi delili nekdanji vrhunski igralec Rokometnega kluba Celje in je bil kar devetkrat izbran za kapetana Jugoslovanske rokometne reprezentance Vlado Bojovič, vrhunski rokometaš, trener, učitelj, mentor predavatelj na številnih šolah in avtor sedmih strokovnih publikacij Tone Goršič, nekdanji direktor Pivovarne Laško, ki je pomagal rokomet povzdigniti do naziva Evropskih prvakov Tone Turnšek, nekdanji igralec Rokometnega kluba CPL Roman Pungartnik in trener, ki je prekinil niz slabših rezultatov Celjanov in od leta 2013 z ekipo pobral naslove; trikrat naslov državnih prvakov, trikrat naslov pokalnih prvakov in dvakrat super pokal, Branko Tamše.

akademija_70_let_rokometnega_kluba_cpl_

Bojan Cizej: verjamemo v naše delo

Zbrane je nagovoril tudi Bojan Cizej, predsednik RK Celje Pivovarna Laško in se zahvalil vsem, ki so v preteklosti verjeli v celjski rokomet in vsem, ki v to verjamejo danes. Ljubezen in predanost do kluba sta po njegovih besedah klub pripeljala do enega najuspešnejših v Sloveniji:

Župan Bojan Šrot še posebej ponosen na Rokometni klub Celje Pivovarna Laško

Župan MOC Bojan Šrot je v filmskem zapisu izpostavil, da je Celje rokometno mesto in da je vesel, da so se ravno v obdobju njegovega županovanja zgodili največji uspehi kluba, še posebej tisti v letu 2004. Preletel je številne spomine, dogodke in odločitve, ki so pripeljali celjski rokomet v sam vrh evropskega rokometa, seveda pa tudi tiste manj dobre spomine, ki so bili del sicer uspešne zgodbe.

Posebej je izpostavil zgodbo iz leta 2004, ko so Celjani postali evropski prvaki in jih je na sprejemu pričakalo 20.000 ljudi. Filmski zapis je zaključil s spomini iz svoje preteklosti, ko je še kot majhen otrok spremljal rokomet na asfaltni podlagi Skalni kleti ter z zahvalo igralcem, trenerjem in vsem, skrbijo, da se lahko vedno znova veselimo številnih uspehov Celjskih rokometašev.

Ob koncu so na oder, kjer so med drugim bile na ogled številni pokali in trofeje, stopili celjski rokometaši in se s tem zahvalili obiskovalcem in vsem, ki skupaj z njimi doživljajo tako rokometne presežke kot občasne padce.

akademija_70_let_rokometnega_kluba_cpl_6

Za zabavno popestritev na slovesnosti so poskrbeli pevka Sabrina Zavšek ter mlada rokometaša Luka in Tim.

Že danes popoldne, od 14. ure naprej, pa vabljeni na otvoritev SEHA – Gazprom League, kjer se bodo celjski rokometaši pomerili z ekipo Veszprém Handball Team. Obljubljajo izjemen športni spektakel ob pestrem glasbeno-zabavnemu programu, v katerem bodo nastopili Šank Rock, Mambo Kings in San Di Ego.

Vabljeni k ogledu galerije fotografij, posnetih na akademiji.

eH

[simpleviewer width=100% height=700 id=1025]

sentrupert-polsi-klik