Se bo Hotel Celeia spremenil v stanovanjski kompleks?

24. 02. 2022 13:18

Naprodaj je Hotel Celeia, ki bi lahko v prihodnosti postal tudi stanovanjski kompleks, saj je v kupnini vštet tudi idejni projekt za dogradnjo stanovanjskega bloka. Ali se bo v Hotelu Celeia še izvajala hotelska dejavnost, ali se bo spremenil v stanovanjski kompleks, zaenkrat še ni znano. Prav tako zaenkrat še ni znan kupec. Neuradno pa naj bi za hotel obstajajo kar nekaj interesentov. 

Potem ko so nam še pred mesecem dni s strani lastnikov Hotela Celeia zatrdili, da je obratovanje Hotela Celeia planirano skladno z objektivnimi okoliščinami ter dejanskim povpraševanjem in je bilo razumeti, da bo hotel morda vendarle zaživel, bi se lahko zgodba s tem celjskim hotelom sedaj obrnila v čisto drugo smer. Hotel Celeia je namreč naprodaj, investitorjem pa se ne ponuja le kot hotel temveč tudi kot stanovanjski kompleks. Cena namreč vključuje idejni projekt za dogradnjo bodočega stanovanjskega objekta.

Hotel, zgrajen leta 1965 in obnovljen leta 2016, se ponuja za 2.292.000 €. S hotelom se prodaja tudi 3.909 kvadratnih metrov veliko zemljišče, na katerem je 3.432 kvadratnih metrov uporabne površine. Celoten kompleks tako obsega hotelski del, gostinski del, parkirišče in garaže. V ceno je vštet tudi idejni projekt za izgradnjo oz. dogradnjo stanovanjskega bloka v neposredni povezavi z obstoječim hotelom. Stanovanjski objekt, če se bo bodoči investitor odločil za spremembo namembnosti objekta, bi naj ponujal med 58 in 65 sodobnimi stanovanji.

“Ne moremo z gotovostjo trditi v katero smer bi se lahko projekt razvijal”

Na Celje.info smo podjetje Re/Max, ki posreduje pri prodaji hotela, prosili za aktualne informacije glede poteka prodaje. Zanimalo nas je namreč v kateri fazi se trenutno nahaja prodaja, koliko je interesentov ter, ali se bo v Hotelu Celeia tudi v prihodnje izvajala hotelska dejavnost, ali nemara bolj kaže na to, da bo investitor zgradil stanovanjski objekt.

Kot so nam pojasnili so s podjetjem Eurotas hoteli sodelovali že v preteklosti na področju nepremičnin. “Glede na zahtevne okoliščine v turizmu, smo v RE/MAX-u sklenili preveriti interes za konkretno nepremičnino in predlagali Eurotas hotelom možne opcije, ki na trgu obstajajo. Za pripravo konkretnih predlogov smo pričeli z raziskavo trga, predvsem interesa potencialnih investitorjev, del tega je tudi oglas, proces analiziranja tržnih razmer je še v teku,” je pojasnila nepremičninska svetovalka in skrbnica prodaje Hotela Celeia Leonora Valenčič.

“Tako, kot smo razbrali, v Eurotas hotelih niso sklepčni glede časovnice obratovanja hotela Celeia, tudi nam niso konkretno potrdili ali so pripravljeni konkretno nepremičnino aktivirati v kontekstu zasnov, ki jih še pripravljamo in predstavljajo določen potencial.

Glede na to, da še ocenjujemo razmere na trgu, bodisi s strani morebitnih interesentov kot tudi trenutnega upravljavca še ne moremo z gotovostjo trditi v katero smer bi se lahko projekt razvijal, predpostavljamo, pa, da bomo bolj konkretizirali smernice, ko bo tudi v Eurotas hotelih sprejeli odločitev v katero smer bi se lahko projekti razvijali in predvsem, če so naši predlogi za njih sploh aktualni,” je še povedala Leonora Valenčič.

B.S.

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
165 queries in 1,146 seconds.