50. sejem MOS v Celju odprl svoja vrata


Danes je Celje, z odprtjem jubilejnega 50. sejma MOS, za šest dni postalo poslovno stičišče slovenskih in tujih podjetnikov, obrtnikov pa tudi politikov.

Sejem na katerem se bo letos predstavilo 1478 razstavljavcev, od tega direktno 883, iz 30 držav, je uradno odprl slovenski premier dr. Miro Cerar.

miro-cerar-mosCerar je ob odprtju poudaril, da ga zelo veseli uspeh letošnjega MOS-a, sodelovanje s Hrvaško v obliki partnerstva na sejmu pa, da daje novo dimenzijo, že prej uspešnemu sodelovanju.

»Kazalci v gospodarstvu so dobri, sodelujoči na MOS-u to potrjujejo in verjamem, da bo tudi letošnji sejem prinesel veliko novih oblik sodelovanja med našimi podjetniki in podjetniki v tujini,« je dejal Cerar, ki se je ob sprehodi po sejmu ustavil tudi na razstavnem prostoru Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, kamor je ministrstvo za slab teden preselilo svoje delovne prostore, kar prakticirajo zadnjih nekaj let. S tem želijo svoje delo in aktivnosti približati obiskovalcem in predvsem gospodarstvenikom.

Dodal je še, da bo vlada še naprej na vse načine podpirala tako malo kot srednje gospodarstvo oz. gospodarstvo v celoti, kakor tudi nadaljevanjo internacionalizacijo gospodarstva Slovenije.

Sicer bo letošnji jubilejni 50. MOS potekal od 12. do 17. septembra in prinaša še bogatejšo ponudbo in segmentacijo sejma na pet ključnih področij: MOS – gradnja in obnova doma, MOS – kamping in karavaning, turizem in prehrana, MOS – oprema in materiali za obrt in industrijo, MOS – poslovne storitve in poslovne priložnosti v tujini, MOS – izdelki široke potrošnje.

Organizatorji so letos še bolj segmentirali vsebinska področja sejma z namenom, da bodo v posameznih delih sejmišča in dvoranah združeni vsi razstavljalci iz sorodnih panog.

Sejem bo odprt vsak dan od 9. do 19. ure, zadnji dan pa od 9. do 18. ure, prodrobnejši program dogajanja na letošnjem MOS-u najdete tukaj (klik).