Slovesni prižig prazničnih luči v Celju in koncert Helene Blagne (foto, video)

02. 12. 2018 06:47

Danes popoldne je tudi celjske ulice prevzel praznični duh, saj je celjski župan Bojan Šrot s prižigom novoletne razsvetljave v mestnem jedru Celja tudi uradno naznanil začetek sklopa prireditev Pravljičnega Celja 2018. Uvodno dejanje v praznično dogajanje je s svojim koncertom začinila tudi Helena Blagne.

Prižig luči si je v Celju v živo ogledalo okoli sedem tisoč obiskovalcev.

Prižig lučk pritegnil številne obiskovalce v Pravljično Celje

Ljudje so se v Pravljično deželo podali že krepko pred napovedanim začetkom ob 17:00. Med tem ko so se nekateri ustavljali pri stojnicah in si ogledovalo letošnjo ponudbo, so drugi občudovali ogromni adventni venec, novo pridobitev mesta Celje. Prav tako so bile zapolnjene stojnice s kuhanim vinom, ki je v hladnem večeru pogrel marsikaterega obiskovalca.

Knežje mesto se je odelo v praznično preobliko in s tem oznanilo začetek prireditve Pravljično Celje 2018.
Knežje mesto se je odelo v praznično preobliko in s tem oznanilo začetek prireditve Pravljično Celje 2018.

Celjske ulice pa so kar zažarele ob praznični razsvetljavi, ki jo je prižgal župan Bojan Šrot na Glavnem trgu. Obiskovalcem je ob tej priložnosti zaželel vesel prazničen december, nato pa je oder zavzel Pažek Urhko s številnimi pravljičnimi junaki. Ti so najmlajše pripravljali na pravljično dogajanje, ki pa se bo raztezalo na več lokacijah s pestro paleto dogodkov. Obiskovalci, ki so občudovali praznične celjske ulice, so lahko preizkušali tudi fotokotičke in ostale novosti, ki jih v Pravljično Celje letos vnaša Zavod Celeia Celje.

Slovesni prižig prazničnih lučk je dosegel vrhunec s koncertom Helene Blagne, ki je prvič obiskala Pravljično Celje. Vsekakor pa se ji je vtisnilo v srce, ob tem pa je toplo pozdravila tudi praznično dekoracijo, v katero se je do konca meseca odelo knežje mesto.

Nekaj utrinkov z njenega koncerta smo ujeli tudi v spodnjem video posnetku.

Prav tako pa ne spreglejte fotogalerije s prižiga prazničnih lučk v spodnji fotogaleriji. Ob tem pa vas vabimo tudi k spremljanju našega koledarčka dogodkov (klik!), kjer si lahko ogledate razgiban program dogajanja, ki ga prinaša Pravljično Celje 2018.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
254 queries in 2,754 seconds.