V Levcu postavili velikanski adventni venček, na katerem je že zasijala prva luč

29. 11. 2021 21:57

Levec je manjši kraj na prehodu Celjske v Žalsko občino. V kraju se lahko pohvalijo z kar nekaj društvi in ko vsa društva stopijo skupaj, nastane marsikaj lepega. To so potrdili pretekli teden, ko so na pobudo Turistično kulturnega društva Levec v kraju združili moči in speljali projekt, katerega rezultat krasi zelenico nasproti trgovine Mercator v Levcu.

Člani TKD Levec so staknili glave in dobili idejo, da bi naredili velik adventni venček, na katerem bi vsako adventno nedeljo prižgali dodatno luč. Projekt se je izkazal za kar velik zalogaj, pri čemer so na pomoč priskočili krajani in društva v kraju.

Adventni venec v končni obliki

V tednu pred 1. adventno nedeljo so se začele priprave na nedeljski dogodek, prižig prve luči. Za izdelavo venca je poskrbelo nekaj članic omenjenega društva v sodelovanju z domačima kmetijama, ki sta priskrbeli slamo in smrečje ter streho nad glavo v slabem vremenu. Za napeljavo kablov in elektriko pa je poskrbel predsednik Športnega kluba Levec.

Kaj je advent in čemu je namenjen adventni venček

Advent je čas, v katerem se kristjani se pripravljajo na božič, Jezusovo rojstvo. Gre za čas pričakovanja Odrešenika, ki se začne štiri nedelje pred božičem, na prvo adventno nedeljo. Čas pričakovanja se označuje s prižigom nove svečke vsako nedeljo. Zadnjo nedeljo pred božičem tako gorijo vse štiri in napovedujejo prihod Luči – Božjega sina. 

Pri postavitvi “venčka velikančka” pa ni šlo brez močnih rok Levških gasilcev. Prostovoljno gasilsko društvo Levec je ob pomoči gasilcev iz PGD Žalec in njihove avtolestve poskrbelo, da je postavitev potekala brez večjih zapletov.

Če vas zanima kako jim je šlo si oglejte sledeči posnetek:

Postavljanje je potekalo v nedeljo popoldan, še po svetlem, zvečer pa so slavnostno prižgali lučke na smreki in prvo adventno luč ter se po uspešnem delu pogreli ob kuhanem vinu. Prižig je spremljalo tudi kar nekaj krajanov, ki so zelo ponosni, da se lahko pohvalijo s tako lepim projektom v kraju.

Tako kot velja pregovor, da več glav več ve, so Levčani dokazali, da več rok, več in bolje naredi.

V naši foto galeriji si oglejte nekaj praznično razpoloženih in veselih trenutkov, ki nam jih je uspelo ujeti v fotografski objektiv:

L.K.

Oznake: , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
214 queries in 4,513 seconds.