Splošna bolnišnica Celje prejemnica priznanja za družbeno odgovornega delodajalca

13. 01. 2022 18:30

Priznanje delodajalcem in partnerjem Zavoda RS za zaposlovanje je prejela Splošna bolnišnica Celje, ki je pripomogla k doseganju strateških ciljev Zavoda in se je izkazala kot družbeno odgovoren delodajalec.

SB Celje je prejela priznanje zaradi dobrega medsebojnega sodelovanja z Območno službo Celje, ki poteka na operativni ravni, predvsem pri napotitvah na prosta delovna mesta, kot tudi pri iskanju novih vsebin programov, preko katerih z vključevanjem in zaposlitveno aktivacijo brezposelnih oseb prispevajo k dvigu zadovoljstva prebivalcev in tudi uporabnikov storitev obeh zavodov.

O obsegu operativnega dela govori podatek, da je SB Celje v petih letih objavila 1.500 prostih delovnih mest, pri tretjini smo iskali delavce med brezposelnimi. Poleg srednjih in višjih medicinskih sester ter bolničarjev, so iskali kader predvsem za zapolnitev ostalega osebja v kuhinji, vzdrževalce, zdravstvene administratorje in sodelavce v drugih službah. Pri tem je vredno omeniti, da večina poklicev, ki jih potrebuje SB Celje sodi v skupino deficitarnih poklicev, ki jih na trgu dela primanjkuje. Zato prav poglobljeno in načrtno sodelovanje med zavodoma pomembno prispeva k uspešnemu zaposlovanju. SB Celje se pri tem vedno izkaže kot partner z veliko posluha za iskanje izboljšav v procesu posredovanja.

Poleg zaposlovanja sta zavoda skupaj poiskala tudi poti za uspešno vključevanje in ponovno integracijo najranljivejših skupin brezposelnih na trg dela preko programov Delovni preizkus, Usposabljanje na delovnem mestu in Javna dela.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
163 queries in 3,237 seconds.