Sporno meso za kebab se v Štorah ni prodajalo

15. 03. 2019 16:43

Februarja so številni slovenski mediji, med njimi tudi Celje.info, poročali o spornem govejem kebabu, ki se je znašlo na kar nekaj naslovih gostinskih obratov po Sloveniji.

Na seznamu so se znašle tudi Štore. Slednje je mnoge začudilo, saj v Štorah nobeden od ponudnikov gostinskih storitev kebaba ne prodaja. Ima pa v tem kraju sedež podjetje, ki je bilo uvoznik poljskega mesa in ima okrepčevalnice v Mariboru.

Slednje pomeni, da sporni poljski pripravek za kebab do končnih uporabnikov gostinskih storitev v Štorah ni prišel. Tudi ne do pekarne in okrepčevalnice Zlati pek na železniški postaji v Štorah, kjer so se na družabnih omrežjih pojavile špekulacije, da bi se sporni kebab lahko prodajal. Neuradno se sliši, da je promet okrepčevalnici močno padel, in to kljub temu, da z njihovim mesom ni ničesar narobe in Zlati pek kebaba sploh nima v svoji ponudbi. 

Zato brez skrbi, prodajano meso v okrepčevalnici Zlati pek v Štorah in drugih gostinskih obratih v občini Štore ni iz spornega poljskega uvoza. Zato si lahko na železniški postaji in v drugih obratih te občine mirno privoščite čevapčiče, hamburger ali druge jedi iz kulinarične ponudbe.

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
148 queries in 1,503 seconds.