Sprejem celjskih olimpijcev na Mestni občini Celje (foto)

21. 10. 2021 14:41

V mestni hiši je župan Mestne občine Celje Bojan Šrot danes sprejel udeležence olimpijskih iger v Tokiu 2021, ki so zastopali celjske klube.

Sprejema so se udeležile Tina Trstenjak, Anamari Velenšek in Tina Šutej. Luka Janežič in Klara Lukan sta se opravičila, njuni priznanji in nagrade sta prevzela predstavnika Atletskega društva Kadivar.

Na avgusta končanih olimpijskih igrah v Tokiu so Celje zastopali judoistki Judo kluba Z’ dežele Sankaku Celje Tina Trstenjak in Anamari Klementina Velenšek ter atleti Klara Lukan (5000 m – AD Kladivar), Tina Šutej (palica – AD Kladivar), Luka Janežič (400 m – AD Kladivar).

Najvišje je posegla judoistka Tina Trstenjak, ki je postala olimpijska podprvakinja. O nastopih celjskih športnikov smo na Celje.info sicer redno poročali tukaj.

Na današnjem sprejemu je župan vsakemu izmed celjskih olimpijcev podelil priznanje – celjskega viteza – in denarno nagrado. Nagrado sta prejela tudi oba športna kluba, Judo klub Z’dežele Sankaku in Atletsko društvo Kladivar.

Župan je ob sprejemu olimpijcev med drugim povedal: »Izjemno ponosni smo na vas. V tako mali deželi, v tako malem mestu imamo športnike, ki jih pozna ves svet. Celje je resnično enkratno, kar se tiče športa. Imamo vrhunske športnike in športnice, odlične klube, pedagoge in društva. 

Mestna občina Celje sofinancira več kot 70 športnih klubov v približno 50 različnih panogah. Imamo zelo dobro športno infrastrukturo, veliko rekreacijskih površin in odlične pogoje za izvajanje najrazličnejših športnih zvrsti. Iskreno vam čestitam za udeležbo na letošnjih poletnih olimpijskih igrah. Čestitam vam za odlične nastope, za borbenost, pogum in predanost. Vi ste naši ambasadorji. Zaradi vas velik del sveta pozna Slovenijo in naše Celje.«

foto: Gregor Katič

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
147 queries in 1,105 seconds.